Novosti

U Raiffeisen banci potpisan ugovor Austrijske razvojne banke i AS Holdinga


Potpisivanjem ugovora između Austrijske razvojne banke i AS Holdinga koje je upriličeno u prostorijama Raiffeisen banke u Sarajevu, nastavljena je uspješna zajednička saradnja Raiffeisena i Austrijske razvojne banke na ciljanom izboru klijenata i investicionih projekata na tržištu u BiH.

Kreditna razvojna linija Austrijske razvojne banke namijenjena je za investicione projekte, ulaganja u širenje proizvodnje koji rezultiraju rastom broja zaposlenih i izvoza, te poboljšanje ekoloških uslova, standarda proizvodnje i energetske efikasnosti.

Predsjednik Uprave AS Holdinga Rusmir Hrvić rekao je da je ovim prepoznat i potvrđen dosadašnji rad i poslovanje kao jake i stabilne privatne kompanije.

”Ugovorom su osigurana sredstva za ulaganje u nove proizvodne pogone, nove tehnologije i zapošljavanje, s jasnom perspektivom izvoza prije svega na tržište EU. AC Food kao kompanija dobija na novoj vrijednosti s vizijom daljeg širenja proizvodnog asortimana uz najviše evropske i svjetske standarde. AS Holding je korak bliže cilju ulaska među pet najvećih prehrambenih industrija u regiji”, dodao je Hrvić.

Predsjednik Uprave Raiffeisen banke Karlheinz Dobnigg je ovom prilikom da svojim klijentima žele biti pouzdan partner, ali i finansijski savjetnik.

”Izuzetno nam je drago što je Austrijska razvojna banka prepoznala kvalitet AS Holdinga kojem je na ovaj način omogućen rast i razvoj proizvodnje, izvoza te kreiranje više od 330 novih radnih mjesta”, rekao je Dobnigg.

Članica Izvršnog odbora Austrijske razvojne banke Sabine Gaber izrazila je zadovoljstvo zbog saradnje sa AS Holdingom koja će rezultirati modernizaciji i proširenju proizvodnih linija, kao i zapošljavanju novih radnika.

Ulaganje Austrijske razvojne banke u BiH predstavlja značajnu osnovu za razvoj i jačanje privrede u BiH, društva te održivog ekonomskog rasta.