Tema u fokusu

PROMO: Agencija PIN – Kredibilan partner za one koji ulažu u BiH


Agencija PIN d.o.o. osnovana je 2015. godine, u cilju da se bosanskohercegovačkom tržištu ponudi pružanje pravnih i administrativnih usluga za osnivanje i poslovanje različitih pravnih subjekata s interesom za investiranje i kupovinu u BiH.

”Našim partnerima pružamo sveobuhvatne informacije i usluge temeljene na njihovim potrebama za jednostavnim i pravovremenim informacijama. Naša vizija je da postanemo konkurentan i kredibilan partner za sve one koji imaju interes ulaganja u Bosni i Hercegovini, posebno u domenu nekretnina kroz posredničku ulogu”, istaknuo je vlasnik i direktor kompanije Meho Korić.

Također, ideja Agencije PIN je da njeni uposlenici pomognu poslovnim partnerima i klijentima u smanjenju rizika poslovanja i donošenju boljih poslovnih odluka. U cilju pružanja što kompletnije usluge, sarajevska kompanija specijalizovala se za poslove iz posredovanja pri kupoprodaji nekretnina, registraciji udruženja i privrednih subjekata (izrada osnivačkog akta i sve vrste statusnih promjena), iz oblasti urbanizma, imovinsko-pravnih odnosa, kao i pribavljanja raznih uvjerenja i ostalih dokumenata iz oblasti radnih dozvola, te regulisanja pitanja boravka stranih investitora.

Iz oblasti nekretnina specijalizovani su za: posredovanje u prometu nekretninama, uknjižbu vlaništva i upisivanje u Zemljoknjižnišni ured, pribavljanje urbanističke saglasnosti, odobrenja za građenje, tehničkog prijema, legalizacije stambenih-poslovnih objekata, izvodi i izmjene regulacionih planova, katastarski operat, pokazivanje nekretnine potencijalnim kupcima, pripremanje dokumentacije prilikom kupoprodaje.

Ako govorimo o investicijama, osnovna zadaća Agencije PIN je pružanje potpune usluge investitorima pri realizaciji investicijskih projekata i unapređenju poslovnog okruženja, gdje prije svega promovira BiH kao poželjnu investicijsku destinaciju.

Glavni investicijski projekti: Poslovni objekat CAPITAL TOWER – bivši PC Kumrovec na Čengić Vili, koji je poslije 10 godina stagnacije stavljen u funkciju i već od jula prošle godine primio prve zakupce; Poslovni centar LIVA BUSINESS CENTER – bivši centar A3 – Alipašino polje, gradnja budućeg Apart Hotela Cone na Bjelašnici. Strateški partneri na navedenim projektima su dugogodišnji i vjerni klijenti za koje Agencija PIN obavlja upravljanje pomenutim poslovnim objektima.

Pouzdanost, povjerenje i pravovremenost ključ su uspjeha Agencije PIN, koja ima tendenciju za proširenjem poslovanja i ekspanzijom ljudskih i materijalnih resursa.