TDS d.o.o. – Klijentima uvijek na usluzi

TDS d.o.o. – Klijentima uvijek na usluzi

TDS d.o.o. već drugu deceniju niže poslovne uspjehe u Bosni i Hercegovini, zemljama okruženja pa i šire, a konceptualnim modelom poslovanja ova kompanija postala je prepoznatljiva prodajom rezervnih autodijelova i ulja, te uslugama servisiranja i održavanja privrednih vozila.

Komercijalni i medijski uspjeh firme baziran je na pravilno osmišljenoj i realiziranoj strategiji ponude preko 10.000 artikala zagarantovanog kvaliteta, a iz sarajevske kompanije poručuju kako su ”vaše potrebe, naša su inspiracija”.

Baš kao što se i očekivalo – TDS je u protekloj godini poboljšao poslovanje, a to su pokazali i izvještaji u kojima su vidljivi svi ključni parametri. Ostvaren je rast prihoda i dobiti, kao i povećan broj zaposlenih. Investicije u protekloj godini pokazale su se opravdanim, pa je ova kompanija zadržala status bonitetno pouzdane, a vođeni prošlogodišnjim iskustvom, menadžment kompanije planira nova ulaganja u tehnološki park i proširenje kapaciteta proizvodnje u autoindustriji.

’’Jedna od najvažnijih stavki koja je doprinijela pozitivnim rezultatima bila je brendiranje, a proširen je i asortiman proizvoda, kako u uslugama, tako i u proizvodnji. Jedna od novosti je i partnerstvo sa renomiranim proizvođačem ulja Shellom, koji je u nama prepoznao ozbiljnog i pouzdanog partnera te je suradnja dogovorena na obostrano zadovoljstvo’’, istaknuo je direktor Jakub Šenderović.

TDS je firma poznata i po ulaganju u ljudske resurse, poslovni potencijal svojih uposlenika, u njihovu edukaciju i poslovnu nadogradnju, a tim kompanije sastavljen je od kreativnih, inovativnih, informiranih i motiviranih uposlenika, koji su nosioci pouzdanosti i prepoznatljivosti ove firme.

’’Svi ovi uspjesi o kojima govorimo, ne bi bili mogući bez kvalitetnog kadra koji su okosnica i krila TDS-a. Zadovoljstvo radnika nam je na prvom mjestu i uvijek se trudimo da im posao ne predstavlja opterećenje. Meni je bitno da među njima imam ljude od povjerenja, odnosno one koji su pouzdani i transparentni. Sigurno je da svim našim zaposlenicima motiv predstavlja činjenica da od menadžmenta kompanije imaju bezuslovnu podršku koja se ogleda u prihvatanju obaveza i odgovornosti nastalih u samom poslovanju’’, kaže Šenderović.

TDS je prema parametrima analitičke agencije LRC BIS zadovoljio sve kriterijume i već godinama se nalazi na listi bonitetno uspješnih kompanija. Ovoj firmi otvorili su se i neki novi putevi poslovanja zbog činjenice da su pouzdani, što rukovodstvu TDS-a itekako imponuje.

’’Izuzetno smo ponosni na činjenicu da smo svrstani među mali broj kompanija koje svojim poslovanjem zadovoljavaju stroge međunarodne kriterije. To nam daje dodatni vjetar u leđa, a sigurno je da certifikat bonitetne pouzdanosti predstavlja i jasan signal za sve naše partnere i potencijalne klijente kako smo firma sa kojom mogu poslovati bez ikakvih problema. Sve naše obaveze izvršavamo na vrijeme i u skladu sa propisima, što su u konačnici pokazali i finansijski izvještaji. Konkurenciju prolazimo zato što smo pouzdan partner, a spremni smo prihvatiti odgovornost, suočiti se sa problemima te klijentima uvijek biti na usluzi’’, zaključio je direktor kompanije.

(Razgovarao: Alen MEHANOVIĆ)

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.