Tema u fokusu

Ulaganje u edukaciju kadrova strateško je opredjeljenje kompanije TDS d.o.o.


Firma TDS d.o.o. od osnivanja posvećuje posebnu pažnju edukaciji i usavršavanju svojih uposlenika. Na ovaj način se obezbjeđuje dodatna vrijednost kvalitetu usluga i proizvoda.

U 2019. godini TDS planira brojne aktivnosti u oblasti edukacije i realizacije projekata koji afirmiraju angažiranje kvalitetnog kadra iz područja: mašinstva, elektrotehnike, robotike i tehnoloških inovacija općenito.

Ova firma vodi računa o svom prosperitetu tako što ulaže u edukaciju kadra. U toku je edukacija uposlenika iz oblasti autoelektrike, elektrike i elektronike te funkcionalnosti senzora visoke osjetljivosti u autoindustriji.

Edukacija se odvija u jednom od najsavremenijih edukativnih centara u regiji – MTEC (Motorex Tehničko- Edukativni Centar). Uposlenici TDS-a o aktuelnoj edukaciji kažu kako su izuzetno sretni zbog prilike koja im se pružila da usavrše svoja znanja, steknu nove poslovne vještine i upoznaju najsavremenije trendove iz oblasti autoelektronike.

S obzirom na to da je njihov svakodnevni posao vezan za ovo stručno područje, usavršavanje će sigurno učiniti da rad bude puno efikasniji, što će nesumnjivo doprinijeti razvoju ostalih segmenata poslovanja TDS-a.

Prema riječima inženjera Jakuba Šenderovića, direktora i vlasnika TDS d.o.o., kompletan kolektiv je posvećen ideji permanentnog usavršavanja što daje novu energiju i jasniju viziju razvoja ove kompanije.

“Ovu godinu smo planirali maksimalno posvetiti edukaciji kadra. Pored uposlenika TDS-a planiramo realizirati i nekoliko projekata kroz koje ćemo dati podršku mladim, perspektivnim studentima i organizacijama čiji rad je orijentiran ka usavršavanju i razvoju poslovnih vještina. Siguran sam da ćemo na ovaj način unaprijediti naše poslovanje, a dati i veliki doprinos zadržavanju sposobnih i stručnih kadrova u Bosni i Hercegovini kako bi oni, zahvaljujući svom radu, stvarali nove vrijednosti”, ističe Šenderović.

Ono što je sigurno da će kroz realizaciju ovih aktivnosti najviše dobiti korisnici naših usluga što potvrđuje poslovnu ideju vodilju ove kompanije: “Ne isporučujemo samo proizvod, uslugu, servis… nudimo vam povjerenje i podršku i želimo biti oslonac za razvoj i napredak naših klijenata, kupaca, partnera, uposlenika…“.