Novosti

Rimac predstavlja novi model svog luksuznog električnog bicikla, a cijena mu je paprena


U 21 sat u Zagrebačkoj džamiji počinje predstavljanje najnovijeg električnog bicikla tvrtke Greyp Bikes, koja je također u većinskom vlasništvu Mate Rimca, svjetski poznatog tvorca sportskog električnog automobila.

“Greyp’s big day. Live stream from 21:00 CET (Greypov veliki dan. Prijenos uživo od 21 sat)”, poručio je Rimac na društvenoj mreži, podijelivši nekoliko fotografija iz Doma HDLU(Meštrovićev paviljon, Trg žrtava fašizma), prostora u kojem će se održati prezentacija.

Pivovara Medvedgrad za tu je priliku skuhala posebnu šaržu pive “Bunny Hoppy powered by greyp”, s naljepnicama zeca na biciklu na pivskim bocama.

Udio u tvrtki kupio i Porsche

Podsjetimo, polovicom prošle godine udio u Rimac Automobilima i Greyp Bikesu kupio je Porsche. Mate Rimac obećao je i tada dosadašnjim investitorima da će ostati većinski vlasnik spomenutih kompanija.

“Mate Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti”, istaknuo je tom prilikom Lutz Meschke, zamjenik predsjednika uprave i član izvršnog odbora za financije i IT u Porscheu.

Novi model luksuznog električnog bicikla puno je kompaktniji i dosta lakši nego prijašnji. Cijeli brdski bicikl napravljen je od karbonskih vlakana, a koštati će, neslužbeno doznajemo, između 6,500 i 7,500 eura, što je također jeftinije od prijašnjih modela.

Sve detaljne specifikacije novog modela otkriti će se na predstojećoj prezentaciji, koja počinje u 20 sati, dok prijenos u živo s predstavljanja počinje malo kasnije.

Poslovni.hr/PN