IT i Tehnologija

Wendoos – platforma za uvezivanje bh. biznismena


Nedavno je pokrenuta nova online platforma “Wendoos – eye catcher”, a namijenjena je prvenstveno bosanskohercegovačkim firmama i poduzetnicima u Austriji.

Cilj platforme je da na jednom mjestu okupi i umreži bh. biznismene koji žive i rade u toj zemlji. Jedan od osnivača Wendoos platforme Selmir Mujagić je izjavio da platforma prati najnovije trendove i u potpunosti odgovara na izazove koje sa sobom nosi tržište.

– Radi se o online marketing platformi prvenstveno za naše firme u Austriji. Korištenjem modernijih tehnologija napravljena je platforma za prezentaciju firmi na najvišem nivou koja će sve oduševiti kako dizajnom tako i funkcionalnošću. Jedna od tehnologija koja je korištena pri izradi Wendoosa korištena je i na Instagramu, jednoj od najpopularnijih socijalnih mreža – istakao je Mujagić.

Mladi tim Wendoos ne misli se zaustavljati samo na Austriji, već ima namjeru ići dalje. Mujagić je dodao da im je cilj uvezati sve firme s naših prostora na jednu platformu gdje posjetioci mogu na osnovu država, gradova, recenzija i drugih kriterija pretraživati firme, te uspostaviti bogatu bazu podataka i uvezati firme.

Wendoos nailazi na pozitivan odjek u svijetu biznisa i mnogi se odlučuju na korak ka umrežavanju preko Wendoosa, a to mogu učiniti posredstvom njihove web stranice www.wendoos.at , saopćio je BHDINFODESK iz Birminghama.