Najava događaja

Stigli prvi učesnici Međunarodnog sastanka tour operatera


Prvi učesnici 1. međunarodnog sastanka tour operatera „Meet Up Sarajevo“ stigli su danas na Sarajevski aerodrom.

Očekuje se dolazak velikog broja agencija i tour operatora iz cijelog svijeta, a danas i sutra stižu i ostali učesnici iz Evrope, Sjeverne Amerike, Azije, sjeverne Afrike i regije.

Domaćin konferencije, koja će trajati od 28. marta do 1. aprila, je Grad Sarajevo, a intencija je okupiti utjecajne turističke operatere i putničke agencije, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH.

Također je cilj pomoći lokalnim agencijama i hotelijerima da se direktno povežu s međunarodnim kompanijama da sklope nove ugovore i učine grad Sarajevo još atraktivnijom turističkom destinacijom.

Tokom trodnevne konferencije turistički radnici iz cijelog svijeta će se upoznati, ne samo s potencijalima, nego i s aktuelnom situacijom i razvojnim planovima.

BiH je tokom 2018. godine često uvrštavana i na različite liste globalno najatraktivnijih turističkih destinacija. Svjetska turistička organizacija stavila je Bosnu i Hercegovinu u top 10 destinacija s najbržim rastom broja posjeta, saopćeno je iz Gradske uprave.