Tema u fokusu

City Šped među prvih 10 najbrže rastućih u svojoj djelatnosti


Kompanija City Šped d.o.o. Sarajevo rangirana je među prvih 10 najbrže rastućih kompanija u sektoru „Ostale pomoćne djelatnosti u prijevozu“ u BiH, te bilježi složenu godišnju stopu rasta CAGR od 30 posto.

Za uspješne poslovne rezultate neophodno je biti posvećen poslu, imati dobar poslovni plan, pratiti tržište i potrebe korisnika usluga, a kako navodi Mirza Klico, direktor kompanije, sve to inkorporirano je u poslovanju City Špeda, bh. lidera u pružanju usluga špedicije, transporta i skladištenja robe.

„Kvalitetno i odgovorno pružanje usluga na sve udaljenosti i sve dogovorene rokove“, svojevrsni je moto naše kompanije, kaže Klico.
Tradicija uspješnog poslovanja duga je skoro 13 godina i za to vrijeme City Šped postao je sinonim za kompaniju, koja kontinuirano postavlja više standarde poslovanja u domenu kompletne logističke usluge.

„Zahvaljujući predanom radu proteklih godina, uspjeli smo prevazići početne probleme, zaposliti nove ljude, proširiti mrežu klijenata i partnera, pružiti kvalitet i odgovornost u poslovanju. Ovo je rezultiralo brzim rastom, povećanjem obima poslovanja proteklih godina i pozicioniranjem u branši među prvih dest kompanija u našoj branši“, tvrdi Klico.

Kompanija City Šped nudi kompletnu paletu usluga iz oblasti međunarodne i unutrašnje špedicije, carinskog posredovanja, organizaciju svih vrsta međunarodnog i unutrašnjeg transporta: avionski, kopneni i pomorski. Također, nude i skladištenje pošiljki, kompletnu logističku podršku, dostavu i distribuciju robe širom svijeta.

„Pouzdanost, tačnost, preciznost, brzina i efikasnost su ključni indikatori kojih se pridržavamo u svojoj branši. Želimo našim klijentima ponuditi najbolja rješenja za njihove potrebe, što znači individualan pristup svakom zahtjevu. Našem timu kvalitet usluge je na prvom mjestu, stoga garantujemo precizne dostave, u okviru dogovorenog roka i u najboljim mogućim uslovima“, tvrdi Klico.

Krajem 2018. godine, City Šped je postao vlasnik velikog modernog prostora u poslovnoj zoni Halilovići u Sarajevu, tako da još više mogu unaprijediti svoje poslovanje.

„Imamo 12 uposlenih, koji posjeduju višegodišnje iskustvo na poslovima carinskog posredovanja i organizovanja transporta, kao i uvjerenje o položenom stručnom ispitu za djelatnike međunarodnog otpremništva – špedicije izdatog od strane Federalnog ministarstva trgovine, kao i diplome FIATA međunarodne škole špedicije“, objašnjava Klico.

Cilj kompanije je da rastu i razvijaju se kroz vrijednost, kvalitet i postojanost usluga, zbog čega uvijek rade na unapređenju svoje ponude. Njihova misija je da svojom ponudom usluga, stvore najkvalitetniji i najisplativiji servis.

„Također, želimo da naša kompanija bude prepoznata kao sinonim za kompaniju koja konstantno postavlja više standarde u domenu kompletne logističke usluge, te da budemo sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu sa vremenom koje dolazi“, naglasio je Klico.

U City Špedu se ne boje vrlo jake konkurencije u oblasti logistike u BiH, jer kako smatra Klico, ona ih pokreće i podstiče da uvijek budu bolji.

„Karakteristika našeg rada je posvećenost i na isti način postupamo u odnosima sa svim svojim klijentima – svi su nam podjednako bitni i uvijek nastojimo da budemo bolja verzija sebe“, dodaje Klico.

Prioritet City Špeda u narednom periodu je da ostanu pouzdani partneri svojim klijentima, ali i da nastave pružati profesionalni razvoj i sigurnost svojim uposlenicima.

„Također, plan nam je da još više unaprijedimo naše poslovanje i proširimo mrežu naših klijenata, a upravo s tim dolaze i pozitivni rezultati našeg rada“, kaže Klico.