Tema u fokusu

Express Courier iza sebe ima najuspješniju godinu od osnivanja: Bh. kompanija najbolja među 19 država


Bosanskohercegovačka privreda doživjela je određene pomake što je naznaka stvaranja povoljnije klime na našem tržištu, a jedna od kompanija koja će posebno pamtiti 2018. godinu je Express Courier d.o.o. Sarajevo.

Licencirani zastupnik za UPS brzu poštu u BiH postao je u novembru protekle godine i jedini ovlašteni servis za UPS SCS (UPS Supply Chain Solutions), odnosno dio logističkog sistema širom svijeta. Riječ je o usluzi koja prevazilazi standarde bh. tržišta, a novi UPS SCS sistem nudi ogroman spektar kvalitetnih i pouzdanih logističkih rješenja klijentima u preko 220 zemalja, 14.000 destinacija te više od 600 zračnih luka širom svijeta.

Koristeći UPS SCS mrežu, zračne luke u Sarajevu i regiji te pomorske luke Jadranskog mora kao i svoja kadrovska i softverska rješenja, Express Courier d.o.o. definitivno je u mogućnosti ponuditi rješenja i za najkompleksnije logističke izazove. Na bh. tržištu Express Courier d.o.o. bio je prepoznat kao ponuđač usluga UPS brze pošte, međutim, kroz sistem UPS SCS sada je u mogućnosti otpremati i dopremati i veće pošiljke kroz uslugu avio, pomorskog i multimodalnog transporta.

Pored toga što je najveći i najstariji ponuđač usluga brze pošte – UPS je jedna od najvećih kompanija za carinsko posredovanje u svijetu. Ipak, nisu samo velike kompanije u fokusu, već je i malim i srednjim preduzećima omogućeno da svoje pošiljke bez prepreka stižu do konačnih odredišta.

Ukoliko koristite usluge zračnog i pomorskog prevoza, veoma je važno da vaša pošiljka stigne tamo gdje treba i kada treba, a Express Courier d.o.o. kao novi licencirani zastupnik za UPS SCS, preuzima odgovornost da istu otpremi ili dopremi na brz, efikasan i cjenovno prihvatljiv način. Također, bez obzira na to da li je vaša pošiljka otpremljena UPS brendiranim avionima ili preko drugih partnerskih avio kompanija – možete biti sigurni da će ona uvijek biti tretirana na najbolji mogući način. Ukoliko si ne možete priuštiti zračni prevoz, a pomorski transport se ne uklapa u vremenski rok isporuke, onda je multimodialni transport najbolja opcija za vas.

Sistem prepoznatljivosti linearan je sistemu vrijednosti koje stvaramo, stoga stalnim ulaganjem u edukaciju naših uposlenika, razvojem softverskih rješenja, integracijom novih usluga i tehnologija u globalne logističke sisteme podižemo ljestvicu iznad standarda i prosjeka logističkih usluga na bh. tržištu”, poručio je Mirza Bavčić, direktor sarajevske kompanije.

Pored plasmana nove usluge, jedinstvene na našem tržištu, Express Courier d.o.o. 2018. godinu je začinio i fantastičnim poslovnim rezultatima. Fizički pokazatelji izvoza i uvoza prava su slika ostvarenog rasta u ovim segmentima. Zacrtani ciljevi sa početka godine daleko su premašili očekivanja, pa je izvozni index bio 240, a kada je riječ o uvozu, ostvareni index rasta je 117.

”Što se tiče planskih ciljeva za 2018., oni su realizirani u svim segmentima poslovanja. Posebno naglašavam povećanje broja zaposlenih za 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, kao i značajan rast u smislu ključnih finansijskih pokazatelja. Također bih istaknuo i drastičan rast u vezi sa fizičkim pokazateljima obima pošiljaka u izvozu i uvozu, koje svakim radnim danom otpremamo i dopremamo vlastitim cargo avionom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo”, kazao je Bavčić.

Kao potvrda dobrog i kvalitetnog poslovanja za Express Courier u 2018. godini govori i sljedeća činjenica. Svi rezultati, odnosno ključni indikatori poslovanja sa fokusom na kvalitet servisa, trend rasta izvoza i odnose sa klijentima bili su preko plana, što je bh. kompaniju svrstalo na prvo mjesto među 19 zemalja u UPS Distriktu licenciranih zastupnika.

”Biti ispred zemalja koje su sinonim ubrzanog rasta i razvoja, pa čak i država koje su članice Evropske unije, predstavlja ogromnu satisfakciju, ali i motivaciju za buduće poslovanje. Koristim priliku da još jednom čestitam timu, odnosno zaposlenicima Express Couriera na izvanrednom trudu, zalaganju i rezultatu jer sa zaposlenicima koje imamo mnogo je lakše ispunjavati zacrtane ciljeve”, istaknuo je Bavčić.

Express Courier d.o.o. Sarajevo može se pohvaliti i podatkom da je u protekloj godini otpremio ili dopremio pošiljku u gotovo svaku državu svijeta, što dovoljno govori o prepoznatljivosti i pozdanosti bh. kompanije. Express Courier drugu godinu zaredom dobitnik je i prestižnog certifikata bonitetne pouzdanosti koje izdaje nezavisno tijelo, a čija se analiza temelji na zvaničnim podacima o statusu finansijskog poslovanja na bh. tržištu.

’’Status pouzdanog partnera konkurentna je prednost i gledajući na duge staze – isplati se biti pouzdan. Naš cilj nije samo biti bolji od drugih, mi nastojimo biti bolji danas nego što smo bili jučer’’, zaključio je Bavčić.