Express Courier iza sebe ima najuspješniju godinu od osnivanja: Bh. kompanija najbolja među 19 država

Express Courier iza sebe ima najuspješniju godinu od osnivanja: Bh. kompanija najbolja među 19 država

Bosanskohercegovačka privreda doživjela je određene pomake što je naznaka stvaranja povoljnije klime na našem tržištu, a jedna od kompanija koja će posebno pamtiti 2018. godinu je Express Courier d.o.o. Sarajevo.

Licencirani zastupnik za UPS brzu poštu u BiH postao je u novembru protekle godine i jedini ovlašteni servis za UPS SCS (UPS Supply Chain Solutions), odnosno dio logističkog sistema širom svijeta. Riječ je o usluzi koja prevazilazi standarde bh. tržišta, a novi UPS SCS sistem nudi ogroman spektar kvalitetnih i pouzdanih logističkih rješenja klijentima u preko 220 zemalja, 14.000 destinacija te više od 600 zračnih luka širom svijeta.

Koristeći UPS SCS mrežu, zračne luke u Sarajevu i regiji te pomorske luke Jadranskog mora kao i svoja kadrovska i softverska rješenja, Express Courier d.o.o. definitivno je u mogućnosti ponuditi rješenja i za najkompleksnije logističke izazove. Na bh. tržištu Express Courier d.o.o. bio je prepoznat kao ponuđač usluga UPS brze pošte, međutim, kroz sistem UPS SCS sada je u mogućnosti otpremati i dopremati i veće pošiljke kroz uslugu avio, pomorskog i multimodalnog transporta.

Pored toga što je najveći i najstariji ponuđač usluga brze pošte – UPS je jedna od najvećih kompanija za carinsko posredovanje u svijetu. Ipak, nisu samo velike kompanije u fokusu, već je i malim i srednjim preduzećima omogućeno da svoje pošiljke bez prepreka stižu do konačnih odredišta.

Ukoliko koristite usluge zračnog i pomorskog prevoza, veoma je važno da vaša pošiljka stigne tamo gdje treba i kada treba, a Express Courier d.o.o. kao novi licencirani zastupnik za UPS SCS, preuzima odgovornost da istu otpremi ili dopremi na brz, efikasan i cjenovno prihvatljiv način. Također, bez obzira na to da li je vaša pošiljka otpremljena UPS brendiranim avionima ili preko drugih partnerskih avio kompanija – možete biti sigurni da će ona uvijek biti tretirana na najbolji mogući način. Ukoliko si ne možete priuštiti zračni prevoz, a pomorski transport se ne uklapa u vremenski rok isporuke, onda je multimodialni transport najbolja opcija za vas.

Sistem prepoznatljivosti linearan je sistemu vrijednosti koje stvaramo, stoga stalnim ulaganjem u edukaciju naših uposlenika, razvojem softverskih rješenja, integracijom novih usluga i tehnologija u globalne logističke sisteme podižemo ljestvicu iznad standarda i prosjeka logističkih usluga na bh. tržištu”, poručio je Mirza Bavčić, direktor sarajevske kompanije.

Pored plasmana nove usluge, jedinstvene na našem tržištu, Express Courier d.o.o. 2018. godinu je začinio i fantastičnim poslovnim rezultatima. Fizički pokazatelji izvoza i uvoza prava su slika ostvarenog rasta u ovim segmentima. Zacrtani ciljevi sa početka godine daleko su premašili očekivanja, pa je izvozni index bio 240, a kada je riječ o uvozu, ostvareni index rasta je 117.

”Što se tiče planskih ciljeva za 2018., oni su realizirani u svim segmentima poslovanja. Posebno naglašavam povećanje broja zaposlenih za 24 posto u odnosu na prethodnu godinu, kao i značajan rast u smislu ključnih finansijskih pokazatelja. Također bih istaknuo i drastičan rast u vezi sa fizičkim pokazateljima obima pošiljaka u izvozu i uvozu, koje svakim radnim danom otpremamo i dopremamo vlastitim cargo avionom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo”, kazao je Bavčić.

Kao potvrda dobrog i kvalitetnog poslovanja za Express Courier u 2018. godini govori i sljedeća činjenica. Svi rezultati, odnosno ključni indikatori poslovanja sa fokusom na kvalitet servisa, trend rasta izvoza i odnose sa klijentima bili su preko plana, što je bh. kompaniju svrstalo na prvo mjesto među 19 zemalja u UPS Distriktu licenciranih zastupnika.

”Biti ispred zemalja koje su sinonim ubrzanog rasta i razvoja, pa čak i država koje su članice Evropske unije, predstavlja ogromnu satisfakciju, ali i motivaciju za buduće poslovanje. Koristim priliku da još jednom čestitam timu, odnosno zaposlenicima Express Couriera na izvanrednom trudu, zalaganju i rezultatu jer sa zaposlenicima koje imamo mnogo je lakše ispunjavati zacrtane ciljeve”, istaknuo je Bavčić.

Express Courier d.o.o. Sarajevo može se pohvaliti i podatkom da je u protekloj godini otpremio ili dopremio pošiljku u gotovo svaku državu svijeta, što dovoljno govori o prepoznatljivosti i pozdanosti bh. kompanije. Express Courier drugu godinu zaredom dobitnik je i prestižnog certifikata bonitetne pouzdanosti koje izdaje nezavisno tijelo, a čija se analiza temelji na zvaničnim podacima o statusu finansijskog poslovanja na bh. tržištu.

’’Status pouzdanog partnera konkurentna je prednost i gledajući na duge staze – isplati se biti pouzdan. Naš cilj nije samo biti bolji od drugih, mi nastojimo biti bolji danas nego što smo bili jučer’’, zaključio je Bavčić.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.