IT i Tehnologija

Samsung Galaxy A80: Za one koji žive u „eri života uživo“


Kompanija Samsung Electronics predstavila je novi Galaxy A80 – pametni telefon stvoren za one koji svoje trenutke dijele uživo. Korisnici sve više upotrebljavaju svoje pametne telefone da bi uživo dijelili doživljaje – snimaju spontane fotografije, emituju video uživo i povezuju se preko zajedničkih iskustava koja se trenutno dešavaju. Sada prelazimo iz ‘ere selfija’ u ‘eru života’, gdje se više njeguju iskrene i smislene veze. Napravljen da pokrene ovu evoluciju, Galaxy A80 nudi najnovije inovacije: zadivljujući ekran, Samsungovu prvu rotirajući kameru i inteligentnu bateriju.

Naši korisnici su centar svega što radimo. Oni traže uređaje prilagođene njihovom specifičnom načinu života. Naoružan našom stručnošću, globalnim mogućnostima i bogatim uvidom korisnika, Samsung je jedinstveno pozicioniran da obezbijedi inovacije za sve,”, rekao je DJ Koh, predsjednik i izvršni direktor Odjela za IT i mobilne komunikacije kompanije Samsung Electronics. „Serija Galaxy A nudi niz modela tako da svako može da izabere uređaj koji odgovara njihovim jedinstvenim potrebama. Galaxy A80 nudi vrhunske mogućnosti za one koji žele da se u potpunosti dijele svoj život uživo“.

Snimite svijet onako kako ga vidite

Napravljen sa Samsungovom prvom rotirajućom kamerom, Galaxy A80 omogućuje korisnicima da bez problema snime svijet oko sebe. Tri kamere se automatski pojavljuju sa zadnje strane telefona i okreću se kada korisnici u aplikaciji kamere odaberu selfie način rada. Inovativni mehanizam kamere pruža jednako izvanredno iskustvo trostruke kamere sa istim objektivom visoke rezolucije, i naprijed i nazad, tako da nije moguće oštetiti kvalitetu slike.

Sa glavnom kamerom od 48 MP, korisnici mogu da snimaju živopisne slike danju i noću. 3D dubina kamere Galaxy A80 pametnog telefona nudi videozapise uživo pomoću skeniranja objekata za mjerenje i dubinu. Napravljen je sa ultra širokim objektivom sa istim uglom gledanja kao i ljudsko oko, tako da se vaši omiljeni pogledi mogu dijeliti sa manje pomeranja.

Super Steady video pomaže korisnicima da bez problema uhvate sadržaj i osiguraju glatke videozapise. Također, sa drugim inteligentnim funkcijama kamere kao što je funkcija za optimizaciju scene koja može prepoznati i poboljšati do 30 scena i automatski otkriti greške prije nego što što kliknete, nikada nećete propustiti savršenu fotografiju.

Impesivna multimedijalna iskustva

Uz rotirajuću kameru, korisnici mogu doživjeti nesputan pogled sa Samsungovim novim Infinity ekranom. Sa 6,7-inčnim FHD + Super AMOLED ekranom, Galaxy A80 donosi sadržaj sa živopisnim detaljima, omogućujući korisnicima da u potpunosti urone u svaku igru, video, fotografiju i priču.
Dolby Atmos modela Galaxy A80 omogućuje korisnicima da se izgube u zvuku uz iskustvo gledatelja od 360 stepeni kada koriste slušalice ili Bluetooth zvučnike.

Ostanite povezani duže

Baterija modela Galaxy A80 od 3,700mAh i superbrzo punjenje od 25 W omogućuje duže povezivanje i pruža više slobode, tako da korisnici brzo mogu napuniti svoj telefon i ne propustiti trenutak.

Galaxy A80 također ima inteligentnu bateriju koja uči dnevnu rutinu i obrasce korištenja aplikacija kako bi optimizirala potrošnju energije telefona. Adaptive Power Saving Mode omogućuje korisnicima da budu sigurni da baterija radi najučinkovitije za najbolje performanse.

Pristupite onome što vam je potrebno, kada god želite

Intelligent Performance Enhancer za Galaxy A80 obezbjeđuje softver za optimizaciju performansi uz AI koji prilagođava bateriju, CPU i RAM uređaja na osnovu korisnikove jedinstvene upotrebe, pružajući telefonu da radi brže i brže pokreće aplikacije kada su im potrebne.

Bixby rutine korisnicima pomažu da prate njihove upotrebe aplikacije i analiziraju svoje navike tako da zna koje su im funkcije potrebne. Bixby rutine također automatizuju svakodnevne zadatke i aplikacije na osnovu korisnikove rutine, kao što je vožnja ili boravak na poslu.

Osnažena funkcijom Samsung Knox, Samsungova obrambena platforma namijenjena je zaštiti od čipseta do softvera, tako da oni mogu sigurno uživati u slobodi povezivanja na Galaxy A80. To im omogućuje korištenje programa Samsung Pass za pristup aplikacijama i web lokacijama pomoću biometrijske provjere autentičnosti. Za veću jednostavnost, na ekranu je ugrađen skener otiska prsta kako bi intuitivno mogli otključati svoj telefon.

Da bi upotpunili aktivni način života korisnika, Galaxy A80 uključuje Bixby koji se aktivira pomoću tastera ili hands-free, tako da se mogu lakše povezati sa informacijama koje su im potrebne. Oni također lako mogu pristupiti i drugim funkcijama kao što su Bixby Vision, Bixby Home i Reminder dok su u pokretu. Galaxy A80 posjeduje i ključne Galaxy funckije, kao što je Samsung Health, Samsung Pay i još mnogo toga.