Industrija

ASA Šped i Veritas Automotive šire poslovanje, slijede i nova radna mjesta


Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sastao se danas s predstavnicima proizvodnih i skladišniih kompanija ASA Šped i Veritas Automotive d.o.o.

Te dvije kompanije su partneri od prvog dana poslovanja, a protekle sedmice dogovoreno je i proširenje kapaciteta poslovanja i nova radna mjesta.

– Samo u prvoj fazi djelovanja, od ukupne tri, planirano je 205 novih radnih mjesta. Pri završnoj fazi ovog paketa broj novih uposlenika iznosit će čak 805, a završna faza proširenja kapaciteta ukazuje i dodatnih 15.100 kvadratnih metara, kao i dodatni promet od 124 miliona eura – kazao je direktor Veritas Automotive Ervin Berbić.

Direktor ASA Šped d.o.o. Abdulah Povlakić ukazao je na važnost osiguravanja resursa i uslova za nesmetan rad svim sudionicima u procesu širenja kapaciteta.

– Jako je važno imati dobru i kvalitetnu poslovnu saradnju s klijentima, ali i predstavnicima lokalne zajednice. Naša kompanija kontinuirano radi na usavršavanju i proširenju poslovnih kapaciteta, tako da osim proizvodnih, logističkih i drugih usluga ASA Šped prati i razvoj svojih klijenata, proširivši i svoje kapacitete. Kupili smo još jednu lokaciju u Rajlovcu od oko 35.000 kvadratnih metara, a širenje nastavljamo i dalje – kazao je Povlakić.

Direktor ASA Grupacije Eldin Hadžiselimović izrazio je zadovoljstvo za svaki segment unapređenja poslovanja u našoj zemlji.

– Važne su ideje i želja za napredovanjem. Neke od njih je moguće realizirati, a neke ne, pa ipak na pomolu su velike poslovne vijesti u narednom periodu – kazao je Hadžiselimović.

Načelnik Efendić je naglasio da je prioritet Općine Novi Grad uspostavljanje dobrih poslovnih prilika za sve koji žele širiti kapacitete ili investirati u općini, jer “na taj način pružamo našim kadrovima priliku za zaposlenje, a ujedno kreiramo i pozitivnu sliku za sve one koji žele razvijati biznis u BiH”, saopćeno je iz Općine Novi Grad.