Novosti

Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov LSP u BiH


Comtrade System Integration Adriatic postao Microsoftov licencirani Solution Partner u Bosni i Hercegovini

Kompanija Comtrade System Integration Adriatic potpisala je partnerski ugovor o saradnji sa kompanijom Microsoft čime je zvanično postala Microsoft LSP (Licensing Solution Provider) u Bosni i Hercegovini.

Za prestižni status ova kompanija se kvalifikovala na osnovu svojih dosadašnjih rezultata u inovacijama, inžinjerskih resursa i izvrsnosti u primjeni Microsoft cloud rješenja u Jadranskoj regiji. Comtrade System Integration Adriatic već ima LSP status u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori i na Kosovu.

Comtrade System Integration Adriatic od sada je u mogućnosti da ponudi kompletan portfolio Microsoft cloud usluga svojim klijentima i u Bosni i Hercegovini. Osim što nudi Microsoft rješenja, Comtrade System Integration Adriatic osnovao je i stručno sjedište – Adriatic Microsoft Competence Centar, koji će promovisati najbolje prakse i obučavati klijente kako da dobiju maksimum iz Microsoft rješenja u području mašinskog učenja, umjetne inteligencije, prediktivne analitike i digitalizacije radnih mjesta.

„Budućnost poslovanja je u prihvatanju i primjeni digitalnih tehnologija. Naši timovi certificiranih Microsoft profesionalaca rade sa svojim partnerima i klijentima širom svijeta kako bi predstavili najnovije inovacije u području clouda, big data analitike, sigurnosti, hibridnih cloud okruženja, alata za poslovnu saradnju i drugih Microsoft tehnologija,“ rekao je Damir Fetahagić, generalni direktor Comtrade System Integration – Sarajevo. „Čast nam je što nas je Microsoft izabrao da budemo licencirani Solution Provider u Bosni i Hercegovini. Ovakav status je ključni korak u našoj misiji da omogućimo kompanijama u regiji da što bolje sarađuju, da ponude što bolje usluge svojim kupcima te da prihvate nove mogućnosti tako što će primjeniti Microsoft cloud tehnologiju u digitalnoj transformaciji.“

„Microsoft jeste i uvijek će biti organizacija koja je osnovana na partnerskom ekosistemu svjetske klase. Naš uzajamni uspjeh leži u uspjehu naših kupaca. Pristup ujedinjenog partnerstva stvara zajedničke, transformacijske i jedinstvene mogućnosti za naše klijente,“ rekao je Omar Krivošija, direktor Microsofta za Bosnu i Hercegovinu.

Comtrade System Integration Adriatic je formirao predan tim profesionalaca koji će donijeti nova poslovna iskustva klijentima u Bosni i Hercegovini, u sektorima kao što su bankarstvo, osiguranje, telekomunikacije, zdravstvena zaštita, energija te komunalne usluge i javni sektor. Tim Microsoft stručnjaka širom Jadranske regije je spreman da pruži podršku ovoj novoj operaciji.

O kompaniji Comtrade System Integration Adriatic

Comtrade System Integration Adriatic je osnovan 2001. i upošljava 300 IT profesionalaca koji posjeduju vrhunske certifikate. Kroz partnerstva sa svjetskim tehnološkim liderima, uključujući Microsoft, Oracle, IBM i OpenText, ova kompanija nudi vrhunske IT proizvode, profesionalne usluge i stručnost u dizajnu, razvoju i integraciji sistema i aplikacija. Portfolio kompanije podrazumjeva i Cloud rješenja i usluge, big data analitiku, ECM, HCM, ERP, CRM, poslovnu inteligenciju, ICT i druge usluge.

Kompanija Comtrade System Integration je članica Comtrade grupe, vodeće IT organizacije u jugoistočnoj Evropi. Comtrade posjeduje infrastrukturu svjetske klase te kampuse u 16 zemalja i tako djeluje kao dioničarsko društvo za aktivne kompanije kao što su Comtrade System Integration i Comtrade Digital Services, ali i kao inkubator za nova, uzbudljiva i najsavremenija tehnološka dostignuća