Tema u fokusu

EuroExpress brza pošta i Express Courier obilježavaju prvu godinu partnerstva


U duhu razvoja preduzetništva na prostoru Bosne i Hercegovine, kompanije EuroExpress brza pošta iz Banjaluke i Express Courier – licencirani zastupnik za UPS i UPS SCS iz Sarajeva, obilježavaju prvu godinu uspješne saradnje u oblasti poštanskog saobraćaja.

Premda pružanje usluga brze pošte predstavljaju pretežnu djelatnost obje kompanije, njihovo rukovodstvo je prepoznalo potencijal saradnje i partnerstva u cilju zadovoljavanja potreba i zahtjeva korisnika.

Imajući u vidu da potrebe tržišta svakodnevno rastu, ove kompanije su odlučile da prošire saradnju na polju domaćeg, ali i međunarodnog transporta. Tako EuroExpress brza pošta koristi usluge međunarodne ekspresne dostave i avio transporta koje pruža Express Courier, dok sa druge strane Express Courier koristi usluge EuroExpress brze pošte u segmentu dostave u domaćem transportu.

Marinko Tomić, direktor EuroExpress brze pošte, koja posluje od 2008. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine, podsjetio je da na današnjem nivou razvoja društva transport važi za jednu od najznačajnijih privrednih oblasti. „Za transport se vezuje obavljanje izuzetno važnih ekonomskih funkcija, pa su tako od prvog dana strategija i opredjeljenje naše kompanije da korisnicima pružimo kvalitetne, brze i sigurne usluge, kako u domaćem, tako i u međunarodnom transportu. Veoma smo ponosni na mogućnost korišćenja UPS usluga, pomoću kojih našim korisnicima u segmentu avio transporta pružamo najkvalitetniju uslugu na tržištu.“, dodao je Tomić.

Mirza Bavčić, direktor kompanije Express Courier, a koji je jedini licencirani zastupnik za UPS i UPS SCS na tržištu BiH ističe da je slogan ”Učinkovitost, Pouzdanost i Stručnost”, temelj poslovanja te da se radi o vrijednostima kojih se pridržavaju i na osnovu kojih su stekli dugogodišnje povjerenje klijenata i partnera. „Naš cilj da budemo prepoznati kao pouzdan partner, dostojan svih izazova trzišta i kompleksnosti branše. Na osnovama pouzdanosti i povjerenja je i nastala saradnja sa kompanijom Euroexpress brza pošta te se nadamo da ćemo nastaviti razvijati i proširivati portfolio zajedničkih usluga u cilju ispunjenja očekivanja naših klijenata“, naveo je Bavčić.

Detaljnije informacije o kompanijama EuroExpress brza pošta i Express Courier možete pronaći na zvaničnom sajtu www.euroexpress.ba, odnosno www.ecbh.ba