Peplast d.o.o. u 2018. ostvario ulaganja od 630.000 KM

Peplast d.o.o. u 2018. ostvario ulaganja od 630.000 KM

Firma Peplast d.o.o. već 20 godina uspješno posluje na bosanskohercegovačkom i regionalnom tržištu, a u svom proizvodnom programu nudi široku paletu polietilenskih folija različitih dimenzija i oblika.

Foliju su u mogućnosti izrađivati sa dvostranom štampom u osam boja prema dostavljenom dizajnu i specifikaciji za određeni proizvod, a kvalitet proizvoda zadovoljava i najzahtjevnije kupce u građevinskoj, prehrambenoj i poljoprivrednoj industriji.

Visoku kvalitetu svojih proizvoda kompanija obezbjeđuje sistemom unutarnje kontrole u svim fazama procesa proizvodnje. Pored široke palete standardnih proizvoda kupcima nudi i proizvode nove generacije polietilenske ambalaže, a tehnološki tim Peplasta analizira zahtjeve kupaca i predlaže najbolja moguća rješenja za pakovanje njihovih proizvoda.

”Od svog osnivanja do danas, firma Peplast bilježi stalni rast obima proizvodnje zahvaljujući kontinuiranoj modernizaciji proizvodnih pogona. Veći dio proizvodnje polietilenske amblaže izvozimo u susjedne zemlje i zemlje Evropske unije. Vlastitim iskustvom i znanjem sa više od 50 zaposlenih, unapređujemo kvalitetu i paletu od sedam grupa naših proizvoda, što Peplast pozicionira na listu vodećih proizvođača u regiji. Sa proizvodnjom od 3.000 tona na godišnjem nivou, možemo uspješno parirati našim konkurentima u okruženju”, rekao je direktor Hajrudin Hadžidedić.

Kompanija iz Odžaka prati tokove modernog poslovanja, pa su u protekloj godini uložena značajna sredstva u infrastruktru.

”U 2018. godini fokus smo stavili na podizanje kvalitete i smanjenje škarta u proizvodnji. Značajna su i ulaganja u stalna sredstva. Za izgradnju novih kapaciteta utrošeno je 480.000 KM. Za modernizaciju i  nabavku novih mašina uloženo je 150.000 KM. Zahvaljujući tome bilježimo i povećanje izvoza za četiri posto u protekloj godini. Planovi za tekuću godinu usmjereni su na uvođenje novog informacionog sistema za praćenje proizvodnje, modernizaciju procesa ekstruzije, nabavku visokoregalnog skladišta za gotove proizvode. Za 2020. godinu planirana je nabavka novog ekstrudera”, istaknuo je Hadžidedić.

Savremena tehnologija i dobra infrastruktura mogu biti preduslov uspješnom poslovanju i rastu firme, ali uspješnu firmu čini motiviran tim ljudi sa svojim vještinama i kompetencijama.

”Uspjeh firme Peplast d.o.o. upravo je i baziran na ljudima koji svojim svojim zalaganjem nastoje izgraditi dobru poslovnu klimu kako unutar poduzeća, tako i u odnosima sa kupcima. Na kraju želim naglasiti da naša kompanija svoje uspješno poslovanje u posljednjih nekoliko godina zasniva na sloganu: Kvalitet – Odgovornost – Inovativnost”, zaključio je Hadžidedić.

(Razgovarao: Alen MEHANOVIĆ)

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.