Tema u fokusu

Duo Mont izvezao robu na EU tržište u vrijednosti 300.000 KM


Vrhunski kvalitet i profesionalnost, glavne su odlike poslovanja Duo Mont d.o.o. iz Zenice, kompanije specijalizirane za proizvodnju i montažu PVC i alu stolarije, garažnih vrata, roletni i alu ograda, koja je ostvarila rekordan prihod od 1.024.509 KM u 2018. godini.

Time je ova renomirana kompanija, koja je ekskluzivni zastupnik njemačkog Gealan PVC profila za Zenicu, ostvarila rast prihoda od 17 posto u 2018. godini.

Prema riječima Edine Bajrić, direktorice Duo Mont, svojevrsna potvrda uspjeha ove kompanije je i činjenica, da  svoje  proizvode  plasiraju u zemlje širom Evrope: Austriju, Hrvatsku, Italiju, Holandiju, Švedsku i Njemačku.

„U zemlje EU izvozimo najviše PVC i alu stolariju: prozore,vrata, heber šibere, psk klizne stijene, roletne, te  alu portale i  ograde. Ukupan iznos izvoza kompanije Duo Mont na evropsko tržište iznosio je 287.765 KM u 2018. godini“, kaže Bajrić.

Kompanija Duo Mont počela je sa radom prije deset godina, kao proizvodni obrt, ali zbog  povećanja obima poslovanja i orijentacije na izvoz stolarije iz BiH, preregistrovani su na d.o.o. kompaniju prije pet godina.

„Smatramo da je kvalitet našeg rada, kao glavni faktor, najviše uticao na porast obima poslovanja  Duo Monta-a. A kvalitet naših usluga i proizvoda obezbjedili smo poslovanjem sa renomiranim svjetskim firmama, koje nama daju garanciju, te je i mi možemo davati svojim klijentima“, istaknula je Bajrić.

Osim kvalitete, veliki utjecaj na uspješno poslovanje imaju i dobra usluga, ljubaznost, garancija i odgovornost uposlenih, kojih u Duo Montu trenutno ima 13, što predstavlja povećanje zaposlenih od 31 posto u odnosu na 2018. godinu.

Tržište i povjerenje klijenata širom BiH, Duo Mont je osvojio kontinuiranim stručnim i praktičnim osposobljavanjem svog profesionalnog tima, uz suradnju s vrsnim dobavljačima i kooperantima.

„Kompanija Duo Mont je u samom vrhu u našoj branši i uvijek pokušavamo biti ukorak sa najnovijom tehnologijom i istu iskoristiti što kreativnije. Stoga smo osigurali ponudu pvc i alu stolarije, koja predstavlja sintezu najnovijih tehnoloških rješenja, dugogodišnjeg iskustva i vrhunske kvalitete“, ističe Bajrić.

Radi se o kvalitetnoj PVC stolariji, sa pet i šest komornim profilima u raznim bojama, a sve prema  odabiru klijenata. Koriste  materijale renomiranih proizvođača PVC profila, te nude kompletnu izradu PVC proizvoda u svim bojama RAL-a i DECORAL-a.

„Naša gotova PVC stolarija izrađuje se od Gealan profila, koga odlikuje dugovječnost, visok kvalitet i sigurnost, dobra toplinska i zvučna izolacija, estetska dotjeranost i ekonomičnost, te mali troškovi održavanja. PVC profili ojačani su čeličnim pocinčanim profilima“, tvrdi Bajrić.

U Duo Montu očekuju rast prihoda od 15 do 20  posto i u 2019 godini.  Tome će svakako doprinijeti i značajna finansijska sredstva, koje su uložili u nove investicije.

„Neke od najznačajnijih investicija naše firme u 2018. godini bile su kupovina nove poslovne zgrade u iznosu od 300.000 KM, pokretanje linije za proizvodnju stakla u iznosu od 50.000 KM, kupovina vozila i mašina, te kupovina zemljišta za izgradnju hale, kao i poslovnog prostora u iznosu od 110.000 KM, koji se nalazi na atraktinoj lokaciji u novoj zgradi Ze –val“, rekla je Bajrić.

(Razgovarala: Irena VASIĆ-DOBRIĆ)