IT i Tehnologija

Kompanija ASBIS dovodi poznati japanski brand: iiyama monitori konačno na tržištu BiH


Kompanija ASBIS, članica ASBIS Grupacije koja posluje u 25 zemalja širom svijeta, danas je jedna od vodećih kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga, kao i distribuciji vrhunske informatičke opreme i tehnologije na bosanskohercegovačkom tržištu.

Prateći kretanja na svjetskom tržištu i potrebe klijenata, ASBIS širi svoj portfolio, te na tržište Bosne i Hercegovine dovodi japanski brand iiyama, www.iiyama.com, jednog od vodećih svjetskih proizvođača visoko kvalitetnih monitora.

iiyama Electric Co Ltd je osnovana 1973. godine, proizvodeći ekrane za male televizore u boji, a danas nudi monitore velikih formata, touchscreen rješenja u LCD i LED tehnologiji, POS rješenja, desktop monitore i G-Master, vrlo cijenjene monitore za gamere.

U januaru ove godine u Amsterdamu, na najvećem sajmu AV i integration sistema – ISE 2019, iiyama je predstavila svoja posljednja profesionalna AV rješenja uključujući interaktivne LFD ekrane i profesionalna open frame rješenja na dodir, signage rješenja te najveći iiyama 98” ekran.

Na tržištu Bosne i Hercegovine iiyama predstavlja desktop i touchscreen monitore po pristupačnim cijenama, kao i monitore G-Master serije, namijenjene za gamere.

ASBIS kao ovlašteni distributer i servis za Bosnu i Hercegovinu nudi garanciju na sve proizvode u trajanju do tri godine, sa mogućnošću produženja garancije na određene modele.

Recenziju monitora iiyama ProLite , koji se od sada može nabaviti i na tržištu BiH, donosi nam ekipa iz emisije Terminal. Ovaj monitor odlikuje ekran osjetljiv na dodir, veličine 24“, uz tanki okvir ekrana i fleksibilni stalak koji omogućava postavljanje ekrana pod različitim uglovima.

ASBIS je ovlašteni distributer najznačajnijih svjetskih proizvođača kao što su: Lenovo, Dell/Dell EMC, IBM, Philips, Samsung, Logitech, Apple, TP-Link, , iiyama, AOC, Intel, AMD, SonicWall, Ubiquiti, Kingston, Goodram, Seagate, Eaton i mnogi drugi.

U svom portfoliu ASBIS distribuira i vlastite robne marke, CANYON i Prestigio, a asortiman ovih brandova potražite na www.canyon.eu i www.prestigio.com.

Više detalja o kompaniji ASBIS i pregled portfolia brandova možete pronaći na www.asbis.ba.