Najava događaja

15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019 – “Regionalna privredna saradnja”


Od 13.-16. 06. 2019 .godine na lokalitetu Kraševo DC – Carina održati će se jubilarni 15. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2019 na prostoru koji obuhvata više od 18.000 m2, 6.000 m2 zatvorenog izložbenog prostora i preko 12.000 m2 otvorenog izložbenog prostora.

Sadržajan popratni program – panel diskusije, tematska predavanja, prezentacije, B2B sastanci – će doprinijeti poslovnom povezivanju, te razmjeni iskustava, informacija i dobrih praksi.

Kako bismo potakli jačanje saradnje zemalja regiona centralna tema je „Regionalna privredna saradnja“, a zemlja partner je Republika Sjeverna Makedonija. Generalni pokrovitelj je Vijeće ministara BiH. Partneri na projektu su: Vlada Federacije BiH, Vlada Ze-Do kantona, Privredna/Gospodarska komora FBiH i Općina Tešanj,  a samu privrednu manifestaciju će podržati I mnogobrojni sponzori.

Shodno iskoraku u organizaciji, na ovogodišnjem Sajmu privrede u Tešnju očekuje se preko 300 izlagača, privrednika iz Bosne i Hercegovine, regije i zemalja EU, javnih kompanija, predstavnike privrednih komora, javne uprave, međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava.

Organizatori sajma poručuju: “Budite partner uspješnih!”