Novosti

Odabrana najljepša mjesta za predstojeće ljeto u Jugoistočnoj Evropi


Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) proglasilo je pobjednike takmičenja #looking4summer za najbolju fotografiju ili video snimak najljepših ljetnih odredišta Jugoistočne Evrope, koje su zajednički izabrali korisnici Instagrama i Facebooka i tim Vijeća. To su: Jyrgen Belegu, Adil Brahimi i Isidora Ilić.

Nagrađeni takmičari će svoj rad predstaviti u Bukureštu, na konferenciji o mladima koju Rumunija organizuje kao predsjedavajuća Vijećem Evropske unije 28. maja 2019. godine, a tom prilikom bit će im uručena i kamera SLR.

Takmičenje #looking4summer realizovano je zajedno sa projektom za razvoj i promociju turizma koji provodi Vijeće za regionalnu saradnju, a finansira Evropska unija, u okviru kojeg se mladima omogućilo da svijetu pokažu svoja najdraža mjesta i pozovu svoje vršnjake da posjete, iskuse kulturu i pridruže se avanturi u: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Kosovu, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Rumuniji, Srbiji, Sloveniji ili Turskoj.

Cilj takmičenja #looking4summer koje je održano putem društvenih mreža Instagram i Facebook i bilo otvoreno od 1. marta do 30. aprila 2019. godine bila je promocija regiona kao poželjne turističke destinacije, saopćeno je iz RCC-a.