Novosti

Bijeljinskim privrednicima prezentirano dobrovoljno dodatno penzijsko osiguranje


Predstavnici Evropskog dobrovoljnog penzijskog fonda, održali su danas prezentaciju o trećem stubu penzijskog osiguranja, te o prvom dobrovoljnom penzijskom fondu u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini pred bijeljinskim privrednicima u Područnoj privrednoj komori Bijeljina.

„Interesovanje za dobrovoljni penzijski sistem, odnosno dodatne dobrovoljne penzije u Republici Srpskoj sve više raste. Posebno nam je drago što su poslodavci ti koji se interesuju, budući da je i njima u interesu da za svoje radnike obezbijede što bolje uslove rada. Zakonom propisane poreske olakšice dodatna su prednost i za zaposlene i za poslodavce. Nastavljamo dalje sa prezentacijama za sve koji nas kontaktiraju i koji su zainteresovani da čuju više, jer nam je cilj da svi građani u Republici Srpskoj budu upoznati sa dobrovoljnim penzijskim sistemom“, izjavila je Gordana Drobnjak, izvršna direktorica Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom.

Prezentacija je bila edukativno – informativnog karaktera, a cilj je bio upoznati bijeljinske poslodavce, privrednike, predstavnike i javnog i privatnog sektora sa prednostima ovog vida štednje za starost.

Prvi dobrovoljni penzijski fond u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini zvanično je počeo sa radom krajem novembra 2017. godine kada su predstavnici nekoliko javnih i privatnih preduzeća potpisali memorandume o procesu pristupanja Evropskom dobrovoljnom penzijskom fondu. Od tada u EPF se učlanilo preko dvadesetpet poslodavaca – malih, srednjih i velikih preduzeća, nekoliko neprofitnih organizacija, te individualnih članova, odnosno ukupno nekoliko hiljada članova.