Šef Huaweija: Trump je u pravu, Amerikanci gube utrku u 5G tehnologiji

Šef Huaweija: Trump je u pravu, Amerikanci gube utrku u 5G tehnologiji

Predsjednik Trump je u pravu kad kaže kako SAD rizikuje zaostajanje u 5G tehnologiji, izjavio je Huaweijev rotirajući predsjednik u nedjelju u Barceloni.
Govoreći na okruglom stolu s medijima u nedjelju na Svjetskom kongresu mobilnosti u Barceloni, Guo Ping je rekao da je primijetio tvitove predsjednika Trumpa govoreći da bi SAD trebale usvojiti 5G “što je brže moguće”, te da SAD ne bi trebao “blokirati” naprednije tehnologije.

“Mislim da je njegova poruka jasna i tačna”, rekao je Guo, prenosi CNBC.

Iako Trumpovi tvitovi nisu izravno spominjali Huawei, vjerojatno je govorio o toj kompaniji dok su američki dužnosnici težili izvršnoj naredbi kojom se zabranjuje Huaweijeva oprema za telekomunikacije 5G. Huawei je zapravo eliminiran s američkog tržišta zbog straha da će njegova tehnologija omogućiti kinesko špijuniranje, što kineska kompanija odbacuje.

Druge zemlje, uključujući Njemačku, Veliku Britaniju i Novi Zeland, također razmatraju zabrane za Huaweijevu 5G tehnologiju.

Guo je u nedjelju izjavio kako izvršna naredba protiv Huaweija “nije potrebna i ne bi trebala biti odobrena.” Dodao je kako će zabrana štetiti malim telekomunikacijskim kompanijama u SAD-u koje se oslanjaju na opremu tvrtke Huawei, koja je često jeftinija od tehnologije svojih konkurenata.

Guo je kazao kako se Huawei suočio s izazovima cyber sigurnosti, na čelu s “jednom glavnom silom”, iako nije izričito imenovao SAD. Dodao je da tvrtki nije potrebno američko tržište da bude uspješno.

Huawei je najveći svjetski ponuđač telekomunikacijske opreme. Guo je kazao kako je kompanija dvanaest mjeseci ispred svojih konkurenata u primjeni 5G tehnologije.

seebiz.eu/PN

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.