Milijarder otplatio studentski dug od 40 miliona dolara cijeloj generaciji na koledžu (VIDEO)

Milijarder otplatio studentski dug od 40 miliona dolara cijeloj generaciji na koledžu (VIDEO)

Oko 400 diplomaca koledža Morehouse u Atlanti, u američkoj saveznoj državi Georgia, dobilo je neočekivano veliki poklon za kraj školovanja, pošto je milijarder i filantrop Robert Smith riješio da otplati studentski dug cijeloj generaciji, u iznosu od 40 miliona dolara.

Prije nego što je studentima otplatio dug, ovaj tehnološki investitor je koledžu Morehouse donirao 1,5 miliona dolara.

Morehouse je tradicionalno crnački koledž na kome su studirali i borac za ljudska prava Martin Luther King, poznati reditelj Spike Lee i glumac Samuel L. Jackson.

“Studenti koledža Morehouse, okruženi ste ljudima koji su vam pomogli da danas budete ovde. Uime osam generacija moje porodice, koliko smo u ovoj zemlji, daću vam još malo podsticaja”, rekao je milljarder Smith, koji je bio glavni govornik na ceremoniji diplomiranja.

On je u govoru cijeloj generaciji diplomaca poručio da će im otplatiti kompletan studentski dug.

“Znam da će ova generacija pokazati da je sve to isplativo. I želim da svaka naredna generacija liči na ovu, nadam se da će svi imati prilike da napreduju. Jer možemo da vodimo računa jedni o drugima i da obezbijedimo da svi imamo priliku da ostvarimo američki san”, rekao je Smith.

Navodi se da su studenti, od kojih su neki dužni i po desetine hiljada dolara, bili u isto vrijeme i šokirani i srećni.

“Djeluje nerealno. Kada je za govornicom rekao da će nam platiti dugove, pogledao sam u kolege i pitao se da li sam dobro čuo? Bio sam u kompletnom šoku i ovo je najbolji poklon koji sam u životu dobio”, rekao je jedan od studenata.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.