Alipašina 9 – Adresa mudrog ulaganja

Alipašina 9 – Adresa mudrog ulaganja

Centar Sarajeva, tačnije poznata sarajevska ulica Alipašina, uskoro dobiva arhitektonsko pojačanje – stambeno-poslovni objekat ”Alipašina Devet”. Neprimjetna zgrada na adresi broj 9 dobit će novi sjaj i sačuvati svoj historijski značaj.

Green Energy Solution d.o.o. Sarajevo, članica grupacije Investment etc, investitor projekta ”Alipašina Devet” prepoznao je tržište BiH kada se radi o ulaganjima u stambeno-poslovne objekte. Kompanija je osnovana 2015. godine i na tržištu posluje kao investitor za projektovanje, izgradnju i prometovanje stambeno-poslovnih objekata. Green Energy Solution trenutno je započeo dva projekta ”Alipašina Devet” i ”Malta Complex”, te ima plan u tekućoj godini pokrenuti još dva projekta na atraktivnim lokoacijama – Skenderija i Bjelašnica.

Kada govorimo o adresi mudrog ulaganja, onda punim ustima kažemo ”Alipašina Devet”. Riječ je o kompletnom restauriranju i renoviranju objekta iz 1947. godine i pretvaranju istoga u luksuzne stambene i poslovne jedinice sa velikim akcentom na historijski ambijent u kojem se nalazi. Objekat A9 smješten je okolini izraženi ambijentalnih vrijednosti, u samom centru Sarajeva, na raskrsnici novog i prošlog stoljeća.

A9 je upravo fizičko otjelovljenje toga, prelaz između dva doba: izraženo odnosom stroge, mirne fasade i savremenog, nesputanog enterijera. Fasada tradicionalnim materijalima i formom iskazuje poštovanje i duh naslijeđenog doba, jugoslavensko doba u kojem je građena, opeka, beton, bež boja; dok su u enterijeru ostvarene dinamične i nepokolebljive potrebe savremenog čovjeka, hrabro materijalizovane lakim i čvrstim materijalima, čelikom, staklom.

Tek uz dvojaku komponentu tradicionalnog i savremenog, objekat ostvaruje puni potencijal, pulsira i oživljava ambijent u kojem se nalazi. Zgrada ima setam etaža, tri etaže sa poslovnim prostorima i četiri stambene etaže. Poslovni prostori smješteni su u prizemlju, prvom spratu te u suterenu. Svi materijali korišteni za projekat ”Alipašina Devet” vrhunske su kvalitete i renomiranih proizvođača.

Budući da se radi o objektu iz 1947. godine korišteni su najmoderniji materijali koji osiguravaju dodatnu termo i zvučnu izolaciju, posebne mermerne obloge i keramika I klase italijanskih brendova. U objekat će biti ugrađen nečujni lift, protuprovalna vrata sa termo i zvučnom izolacijom, šestkomorna troslojna stolarija, skrivene klima jedinice kao i turska kupatila sa staklenim stijenama. Zahvaljujući ogromnoj potražnji, 60 posto objekta već je rasprodano – ali prodaja još traje!

”Alipašinu Devet”, adresu mudrog ulaganja, sa ponosom prezentira i prodaje Gallery tim koji je također jedan od članova grupacije Investment etc. Gallery d.o.o. Sarajevo je tim mladih i visoko obrazovanih ljudi sa bogatim iskustvom i svježim idejama. Svoju poziciju i uspjeh na tržištu temelji i vidi u drugačijem i jedinstvenom pristupu prema kupcima, nudeći inovativna rješenja u samom prodajnom procesu, a sve u cilju omogućavanju prodaje nekretnine za širom spektar kupaca.

Prodajni salon ”Gallery” nalazi se u Zagrebačkoj 2, gdje vas čeka stručni tim obučen da vašu kupovinu nekretnine učini jednostavnim i ugodnim iskustvom. Salon sačinjava 300 m2 atraktivnog enterijera pažljivo dizajniranog sa izložbenim materijalima projekata. Gallery prodajni centar nudi najmoderniji pristup prodaje i prezentacije projekata, uz jedinstvene tehnološke i prodajne materijale za što vjerodostojniji doživljaj i kupovinu.

Tim se sastoji od prodajnih predstavnika, marketinških stručnjaka, projekt menadžra i arhitektonskog biroa – spremnih da odgovore na sva vaša pitanja i pomognu vam u odabiru stambene jedinice ili poslovnog prostora.

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 033/223-252 ili na www.alipasina9.ba.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.