Turbo –Trade uvodi nove proizvode i usluge u 2019. godini

Turbo –Trade uvodi nove proizvode i usluge u 2019. godini

Auto centar za uvoz i prodaju putničkih, teretnih i dostavnih vozila Turbo- Trade d.o.o. Cazin, lider u prodaji polovnih automobila u BiH, ostvario je u 2018. godini povećanje prihoda i dobiti u iznosu od 12 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Odlični poslovni pokazatelji ove brzorastuće kompanije, prema riječima Adnana Kovačevića, direktora Turbo -Trade d.o.o. Cazin, rezultat su njihovih značajnih ulaganja u investicije, ali i poštovanja visokih standarda poslovanja i njegovanja kvalitetnih i personalizovanih odnosa sa partnerima.

Ponosan sam što nas kriza nije omela u planovima, već je učinila da učvrstimo svoju lidersku poziciju na polju prodaje. Jer, nažalost, trgovina u BiH i dalje zaostaje, nemamo dobre razvojne planove, što rezultira neravnomjernim razvojem u pojedinim opštinama. Treba nam adekvatna i aktuelna trgovinska politika, koja podrazumijeva mjere za lakše poslovanje velikih i malih trgovaca”, kaže Kovačević.

U bogatoj paleti ponude auto centra Turbo-Trade ima više od 300 vozila. Ono što ih izdvaja od ostalih auto kuća u BiH je da prodaju vozila premium kvalitete, sa garancijom na kilometražu i porijeklo, te 12 mjeseci garancije na motor i mjenjač.

Kupcima nudimo jednaku kvalitetu usluge, te sigurnost pri kupnji kao kod kupnje novog automobila. U našim prodajnim salonima mogu kupiti automobil i osiguranje, riješiti finansiranje, obaviti tehnički pregled, odnosno, mogu dobiti uslugu ‘ključ njihovog novog auta u ruke‘”, tvrdi Kovačević.

“Vozila kojim vjerujem” poznata je krilatica auto centra Turbo- Trade, kojem je tokom 20 godina uspješnog poslovanja ogroman broj kupaca poklonio povjerenje pri kupnji automobila. Od trenutka osnivanja do danas, Turbo-Trade se od male organizacije razvila u modernu kompaniju sa prepoznatljivim i jedinstvenim imidžom.

Osnovna djelatnost naše kompanije je uvoz i prodaja teretnih, dostavnih i putničkih vozila. U okviru firme imamo poslovne jedinice u Cazinu i u Sarajevu, koje pored usluga prodaje vozila, nude i usluge savremeno opremljenog servisa sa autodijagnostikom, aparatom za punjenje klima, vulkanizerskom opremom, auto-praonicom, hotelom za gume i ostalim uslugama brzog servisa. Takođe, bavimo se i poslovnim dugoročnim najmom vozila“, objašnjava Kovačević.

Sve poslovne aktivnosti u Turbo- Trade obavljaju na zakonom dozvoljen način i uz poštovanje najvećih etičkih i poslovnih standarda, a glavni cilj im je zadovoljan kupac.

Ovakav kodeks naše kompanije, potvrđuje i činjenica da smo se našli na listi brzorastućih kompanija u BiH“, kaže Kovačević.

Fokus kompanije Turbo-Trade u 2019. godini biće na pridobijanju novih kupaca i partnera, zatim na organizacionom poboljšanju kompanije, kao i daljnjem otvaranje novih radnih mijesta.

Trenutno zapošljavamo 21 radnika. Razlog zbog čega zaposlene smatramo najvećom vrijednošću kompanije, nalazi se u izazovima vremena koja su ispred nas”, dodaje Kovačević.

Planovi kompanije Turbo- Trade za 2019 godinu su zaista ambiciozni, jer imaju namjeru uvesti nove proizvode i usluge, koje bi trebale rezultirati povećanjem prihoda kompanije do 30 posto u odnosu na 2018. godinu.

Uskoro bi smo trebali početi raditi još jedan novi brend automobila u našem auto centru, ali i uvesti nove vrste usluga, kao što je keramička zaštita vozila. Za nas je 2018. godina bila poslovno teška i izazovna, a rezultati u protekla četiri mjeseca ove godine potvrđuju da će i 2019. biti slična. Ukoliko BiH zadrži stabilnu makroekonomsku politiku i umjerenu inflaciju, kao kompanija očekujemo zdrav rast i ove godine”, kaže Kovačević.

Piše: Irena Vasić-Dobrić

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.