Novosti

Počela isporuka prvih Luminos ambienta domaćih LED panela, uskoro izvoz u Hrvatsku i Srbiju


Bosanskohercegovačka kompanija Luminos d.o.o., specijalizirana za očuvanje energije, inovativne LED tehnologije i smart city rješenja, počela je sa isporukama svojih LED panela ambienta namijenjenih za stanove i urede.

Plasman na domaće tržište uslijedio je nepun mjesec nakon pokretanja proizvodnje u Hadžićima, sa izgledima da uskoro krene i izvoz na susjedna tržišta Hrvatske i Srbije.

“Ovo je veliki uspjeh za kompaniju. Za kratko vrijeme zadobili smo povjerenje ključnih trgovaca u zemlji. Naša LED ambienta se za sada nalazi u trgovinama kao što su Bingo, Almy, Mepromex, OmegaTR, Invel, Hozeks, Elsa Trade, Prodex, TSP, Elektro sen, itd. Posebno smo zadovoljni reakcijama kupaca što napokon neko nudi LED rasvjetu domaće proizvodnje. Motivirani plasmanom na domaćem tržištu, trenutno pregovaramo sa firmama iz Hrvatske i Srbije o distribuciji naših proizvoda u tim zemljama. Već imamo zainteresovane potencijalne partnere na ovim tržištima, i sada je već izvjesno da ćemo uskoro krenuti sa izvozom”, izjavila je Aida Iković direktorica kompanije Luminos d.o.o.

Kompanija je nedavno usvojila ISO 9001:2015. Certifikaciju je provela TÜV Rheinland Cert GmbH.

Sam certifikat je potvrda da kompanija poštuje norme i procedure u oblasti upravljanja kontrole kvaliteta, tj. da ima uspostavljene procedure za prijem, kontrolu kvaliteta nabavke i proizvodnje, isporuku robe, kao i sve ostale procedure koje su sastatavni dio poslovanja.

Također, Luminos posjeduje EMC i LVD certifikate bez kojih nema evropskog certifakata – CE, tj. nije moguć izvoz na tržite EU.

U pogonu u Hadžićima pod novim brendom Luminos ambienta proizvodi se 18 različitih proizvoda opsega snaga od 3(W) do 24(W) okruglog i kvadratnog kućišta, ugradne i nadgradne izvedbe, kako ističu u kompaniji vrhunskog kvaliteta, pouzdanog servisa i pristupačne cijene.

LED paneli Luminos ambiente uz vrhunski servis i tri godine garancije, postižu uštede energije i do 86%, emitujući zdravo i netreptajuće svjetlo.

Kompanija je od ranije prisutna na tržištu sa brendom Luminos premium.

Radi se o LED lampama koje su namijenjene za industrijsku, tunelsku, dekorativnu, reflektorsku, unutrašnju i uličnu rasvjetu.

Proizvodi Luminosa osvjetljavaju ulice, šetališta, igrališta i javne prostore u mnogim gradovima BiH i regije.

Mnogi privredni objekti koriste Luminos LED rasvjetu među kojima su Fabrika cementa Lukavac, Bingo, Hifa, Arcelor Mittal, Sarajevski Kiseljak, IGM Visoko, Prevent, Natron Hayat, Suman Gračanica, Rudnici Kreka, itd. Luminos d.o.o. posjeduje vlastiti know–how za LED tehnolgije, a 2017. godine kompanija je prijavila patente u oblasti industrijskog dizajna za 5 LED lampi na domaćem tržištu.