Popularni Franck kokteli sa “cold-brew” kafom i čajem na PlayMedia Day-u

Popularni Franck kokteli sa “cold-brew” kafom i čajem na PlayMedia Day-u

Franck, ponosni pokrovitelj pravog druženja, ove je godine postao i pokrovitelj PlayMedia Day eventa, regionalnog komunikacijskog događaja koji je održan u Banja Luci.

Program ovogodišnjeg eventa najbogatiji je do sada, a okupio je mnogobrojne predavače i paneliste, kao i posjetitelje koji su, osim u odličnim panelima, mogli uživati i u toplim i hladnim Franck napicima.

U skladu s globalnim trendovima Franckovi baristi, pored Franck Stretto espressa, pripremali su popularne koktele s cold-brew kafom i čajem, te na taj način privukli veliki interes posjetitelja da degustiraju različite varijacije ovih osvježavajućih pića.

U ponudi su bile dvije zanimljive kombinacije okusa s “cold-brew” kafom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika.

Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kafa i čaj dobiveni tzv. cold-brew metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata.

Kafu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakterišu nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.

Za vrijeme pauza na PlayMedia Day-u, svi posjetitelji uživali su i u atraktivnom Latte Artu, a imali su priliku naučiti i pokoji trik od vrhunskih Frankovih barista.

S obzirom na to da Franck prepoznaje i podržava razvoj barističke scene, oni koji već poznaju tehnike pripreme kafe, mogli su pokazati svoje vještine na nedavno održanim kvalifikacijama za Franck regionalno barističko takmičenje, a deset najboljih barista iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine, dobit će priliku dokazati se na takmičenju za najboljeg baristu u organizaciji Francka uoči Međunarodnog dana kafe, koji se obilježava 1. oktobra.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.