SDG Business Week 2019: Sutra dodjela nagrada za lidere održivog razvoja

SDG Business Week 2019: Sutra dodjela nagrada za lidere održivog razvoja

U Sarajevu sutra će biti dodijeljene nagrade za lidere održivog razvoja – kompanijama koje u svoje poslovanje najupsješnije uvode i provode mjera i aktivnosti za održivu budućnost, za postizanje Ciljeva održivog razvoja, u okviru SDG Business Week 2019.

UNDP u BiH uz podršku Vlade Švedske organizuje SDG Business Week 2019, sedmicu tokom koje će nizom aktivnosti biti promovisani Ciljevi održivog razvoja (Sustainable Development Goals) sa posebnim naglaskom na ulogu privatnih kompanija u stvaranju bolje budućnosti.

Glavnu godišnju nagradu za lidera održivog razvoja u BiH će na sutrašnjoj svečanosti dobiti jedna od 44 prijavljenih bh. kompanija, a još šest bh. kompanija (malih, srednjih i velikih) će dobiti prestižno priznanje kao “lider održivog razvoja u BiH” u tematskim oblastima “Ljudi” i “Okoliš”.

SDG Business Week 2019 je nastavak promocije Ciljeva održivog razvoja i Prve poslovne SDG konferencije, koja je prošle godine okupila više od 400 učesnika, kao i eminentne predavače iz cijelog svijeta.

Očigledan interes privatnih kompanija za ugradnju principa održivog razvoja, te značaj primjene principa Ciljeva održivog razvoja u poslovanje, su razlozi zbog kojih je odlučeno da ove godine cijela sedmica bude posvećena ovoj temi.

SDG Business Week 2019 će činiti veći broj aktivnosti i događaja, poput predavanja/webinara o temi “Business 2030/Planet 2030”, “Jobs 2030”, te “Leaders 2030” uz živo online emitovanje.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja dodjeljuje se malim, srednjim i velikim kompanijama koje su imale priliku prijaviti svoje projekte koji doprinose održivom razvoju u Bosni i Hercegovini.

Male, srednje i velike kompanije mogle su prijaviti jedan ili više projekata u okviru predloženih tema (jedan projekat za temu “Ljudi” i drugi projekat za temu “Resursi i okoliš”), a po kategorijama će biti i proglašeni pobjednici.

Nagrada za ukupnog pobjednika (Apsolutni pobjednik) će biti izabrana među kompanijama koje su prijavile jedan ili više projekata u obje tematske oblasti, te koje ostvaruju izuzetne rezultate u obje kategorije.

Dodjela nagrada za biznis lidere održivog razvoja biće upriličena u Sky Baru Hotela Hills u Sarajevu, te će biti svojevrstan vrhunac sedmice promocije važnosti održivog razvoja u BiH tokom koje će takođe biti predstavljen Izvještaj o održivom poslovanju (Sustainable Business Report).

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.