Croatia Airlines održao radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH

Croatia Airlines održao radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH

Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines danas je u sarajevskom hotelu Radon Plaza organizirala radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH.

Središnja tema ovog skupa bila je priprema bosanskohercegovačkog tržišta za zimski red letenja 2019./2020. i turističku sezonu 2020. godine.

”Croatia Airlines ove godine slavi 30 godina postojanja, a istodobno i 23 godine redovnog prometovanja na relaciji Zagreb – Sarajevo – Zagreb te godišnjicu obnavljanja linije Zagreb – Mostar – Zagreb i formiranja tehničke baze u Sarajevu. Zbog toga smo na današnjem sastanku željeli zahvaliti svima koji su doprinijeli uspješnom poslovanju kompanije na ovom tržištu, a istodobno i razmotriti mogućnosti još kvalitetnije suradnje u budućnosti”, rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave hrvatskoga nacionalnog prijevoznika.

Sudionici radnog sastanka razgovarali su i o potencijalima, koji se zajednički mogu još bolje mogu iskoristiti kako bi se putnicima ponudio još kvalitetniji proizvod tijekom predstojećeg zimskog razdoblja i sljedeće turističke sezone, a istodobno dodatno ojačalo bosanskohercegovačko tržište.

”Osim prijevoza putnika i robe, naša tvrtka pruža i usluge tehničkog održavanja zrakoplova za inozemne avioprijevoznike te komercijalnog školovanja zrakoplovnog osoblja. Drago nam je što smo na ovom tržištu prepoznatljiv i pouzdan prijevoznik, a posebno je vrijedno to što naši putnici na letovima iz Sarajeva i Mostara prigodom dolaska u Zagreb imaju povoljne mogućnosti priključnih letova u najvažnija europska čvorišta, a iz njih u odredišta diljem svijeta”, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Nazočnima su se obratili i Snježana Krpan, direktorica tržišta BiH u Croatia Airlinesu, koja je bila domaćin ovog sastanka, te Silvana Turčić, direktorica turističke agencije Obzor putovanja iz Zagreba.

Sarajevo i Mostar dio su mreže odredišta Croatia Airlinesa u kojoj je ove godine ukupno 38 redovitih linija u 24 države. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik od prvog komercijalnog leta 1991. godine do danas u svojim je zrakoplovima prevezao ukupno 38,2 milijuna putnika i obavio gotovo 600.000 letova.

Od toga je na izravnoj međunarodnoj liniji Zagreb – Sarajevo v.v., koja je uvedena u kolovozu 1996. godine, ukupno prevezeno 1,055.000 putnika i obavljeno gotovo 29.000 letova, dok je na liniji Zagreb – Mostar v.v. (koja je ponovno uspostavljena 3. svibnja 2018. godine nakon dvanaestogodišnje stanke) ukupno prevezeno gotovo 25.000 putnika na 1.553 leta.

Najnoviji tekstovi

Top TEKSTOVI

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.