Tema u fokusu

Croatia Airlines održao radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH


Zrakoplovna kompanija Croatia Airlines danas je u sarajevskom hotelu Radon Plaza organizirala radni sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH.

Središnja tema ovog skupa bila je priprema bosanskohercegovačkog tržišta za zimski red letenja 2019./2020. i turističku sezonu 2020. godine.

”Croatia Airlines ove godine slavi 30 godina postojanja, a istodobno i 23 godine redovnog prometovanja na relaciji Zagreb – Sarajevo – Zagreb te godišnjicu obnavljanja linije Zagreb – Mostar – Zagreb i formiranja tehničke baze u Sarajevu. Zbog toga smo na današnjem sastanku željeli zahvaliti svima koji su doprinijeli uspješnom poslovanju kompanije na ovom tržištu, a istodobno i razmotriti mogućnosti još kvalitetnije suradnje u budućnosti”, rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave hrvatskoga nacionalnog prijevoznika.

Sudionici radnog sastanka razgovarali su i o potencijalima, koji se zajednički mogu još bolje mogu iskoristiti kako bi se putnicima ponudio još kvalitetniji proizvod tijekom predstojećeg zimskog razdoblja i sljedeće turističke sezone, a istodobno dodatno ojačalo bosanskohercegovačko tržište.

”Osim prijevoza putnika i robe, naša tvrtka pruža i usluge tehničkog održavanja zrakoplova za inozemne avioprijevoznike te komercijalnog školovanja zrakoplovnog osoblja. Drago nam je što smo na ovom tržištu prepoznatljiv i pouzdan prijevoznik, a posebno je vrijedno to što naši putnici na letovima iz Sarajeva i Mostara prigodom dolaska u Zagreb imaju povoljne mogućnosti priključnih letova u najvažnija europska čvorišta, a iz njih u odredišta diljem svijeta”, rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

Nazočnima su se obratili i Snježana Krpan, direktorica tržišta BiH u Croatia Airlinesu, koja je bila domaćin ovog sastanka, te Silvana Turčić, direktorica turističke agencije Obzor putovanja iz Zagreba.

Sarajevo i Mostar dio su mreže odredišta Croatia Airlinesa u kojoj je ove godine ukupno 38 redovitih linija u 24 države. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik od prvog komercijalnog leta 1991. godine do danas u svojim je zrakoplovima prevezao ukupno 38,2 milijuna putnika i obavio gotovo 600.000 letova.

Od toga je na izravnoj međunarodnoj liniji Zagreb – Sarajevo v.v., koja je uvedena u kolovozu 1996. godine, ukupno prevezeno 1,055.000 putnika i obavljeno gotovo 29.000 letova, dok je na liniji Zagreb – Mostar v.v. (koja je ponovno uspostavljena 3. svibnja 2018. godine nakon dvanaestogodišnje stanke) ukupno prevezeno gotovo 25.000 putnika na 1.553 leta.