Novosti

Uskoro počinje prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na Marijin Dvoru


Prva faza rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u ulicama Kranjčevićeva, Dolina i Magribija bit će realizovana na području Općine Centar.

Sporazum za ovu namjenu potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić.

Resorno ministarstvo je izdvojilo 573 hiljade KM, a Općina Centar će obezbijediti finansijska sredstva potrebna za potpunu obnovu asfaltne podloge u ovim ulicama.

Kako je navedeno, bit će izgađena moderna vodovodna i kanalizaciona mreža uz ugradnju materijala koji zadovoljava najviše ekološke standarde.

Općina je već poduzela aktivnosti na izdavanju građevinske dozvole nakon čega će objaviti javni poziv za izbor izvođača radova.

“Resorno ministarstvo je za svih devet općina, u koju spada i Općina Centra, izdvojilo sredstva u iznosu od 4.680.000 KM. Opredjeljenje ove vlade jeste nastavak saradnje s općinama, a posebno kada su u pitanju dobri projekti koji su značajni za naše građane”, poručio je ministar Mandić.