Novosti

Istanbul: Sutra investicioni dan BiH


Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizovaće sutra u Istanbulu skup “BiH investicioni dan”, na kome se očekuje veliki broj turskih kompanija kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u BiH.

Na skupu se očekuje prisustvo kompanija iz metaloprerađivačkog sektora, sektora proizvodnje autodijelova, proizvodnje hrane, namješataja, hemijske industrije, turizma, te tekstilne industrije, saopćeno je iz FIPE.

“FIPA smatra da je ovaj investicioni skup velika prilika da se privuče više turskih investicija, s obzirom da Turska zauzima tek 12. mjesto među stranim inestitorima u BiH”, navodi se u saopćenju.

U plenarnom dijelu će se predstaviti postojeći investitori iz Turske u BiH i biće riječi o mogućnostima investiranja i trgovinske saradnje sa BiH, a nakon toga predviđeno je održavanje “bi tu bi” sastanaka između kompanija dvije zemlje.

Privredna komora Istanbula jedna od najvećih privrednih komora u svijetu, s registrovanim članstvom 450.000 kompanija.

Skup u Istanbulu organizovan je se u saradnji sa Generalnim konzulatom BiH u ovom gradu, te privrednim komorama Federacije BiH i Istanbula.