Novosti

Stipendije BBI banke iz Fonda “Sheikh Saleh Kamel”


Bosna Bank International u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i nauke Federacije BiH, Rektoratom Univerziteta u Sarajevu, Islamskom zajednicom BiH, te Asocijacijom Fatma dodjeljuje iz Fonda Sheikh Saleh Kamel 500 stipendija godišnje, ukupne vrijednosti 600.000 dolara.

Iz Fonda, koji je osnovan na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikh Saleh Abdullah Kamela, osnivača i predsjedavajućeg “AlBaraka” finansijske i poslovne grupacije, odabranim stipendistima se mjesečno isplaćuju sredstva u iznosu 100 dolara tokom 12 mjeseci.

Stipendije su namijenjene učenicima osnovnih ili srednjih škola odnosno redovnim studentima, državljanima BiH, bez jednog ili oba roditelja, ocjenjujući postignuti uspjeh u školovanju, te uzimajući u obzir, između ostalog, ukupne prihode i socijalni status članova domaćinstva.

Konkurs za dodjelu stipendija objavljuje se u pet navrata u toku kalendarske godine pokrivajući cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine, prema regionima: sjeverozapadne BiH, sjeverne BiH, centralne BiH, jugozapadne BiH te centralne i istočne BiH.

Svečana ceremonija dodjele 100 BBI stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za djecu bez jednog ili oba roditelja s područja centralne BiH biće održana u petak, 5. jula 2019. godine u 11 sati u hotelu Zenica u ulici Kamberovića čikma bb u Zenici.