Novosti

Među više od 32.000 pristiglih dizajna Vegetine etikete odabrano 60 najkreativnijih


U povodu proslave 60. rođendana, Vegeta je pozvala svoje potrošače da postanu dio njezine povijesti sudjelovanjem u nagradnom natječaju kreacijom vlastite Vegeta etikete.

Pobjednike natječaja, 60 najbolje dizajniranih etiketa, u četvrtak u poznatom restoranu Adriatic Grašo u Splitu, predstavio je šesteročlani žiri.

Krunoslav Bešvir, direktor Poslovnog programa Kulinarstvo Podravke ispričao je nekoliko zanimljivosti iz šezdesetgodišnje povijesti Vegete te predstavio rođendansku kampanju pod nazivom „Vegeta! 100% originalna! 100% moja!“: „Upravo 60. rođendan idealna je prilika za malo osvježenje njezine vanjštine, jer baš kao što Vegeta potiče kreativnost u kuhinji, tako je i nama bila želja da korisnici iskušaju vlastitu kreativnost kreiranjem etikete njezine ambalaže“.

Izuzetne rezultate kampanje predstavila je Marinka Akrap, direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke: „Oduševio nas je odaziv naših potrošača i kreativnost koju su pokazali u dizajnu etiketa. U razdoblju od mjesec dana zaprimljeno je više od 32.000 prijedloga dizajna. Na natječaj koji je proveden na tržištima Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore i
Sjeverne Makedonije prijavljivali su se i potrošači iz Australije, Austrije, Belgije, Bugarske, Danske, Finske, Njemačke, Francuske, Irske, Italije, Slovenije, SAD- a, Holandije, Švicarske, Švedske, Kosova, Kanade, Grčke te Norveške.“

„Vegeta izgleda bolje nego ikad“, pohvalio je Davor Bruketa, kreativni direktor agencije Bruketa&Žinić&Grey iskazujući zadovoljstvo što su kreacijom elemenata za dizajn etikete pomogli korisnicima iz cijelog svijeta da se kreativno izraze.

Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz modnog dvojca ELFS rekli su: “S obzirom da je dizajn naš životni poziv, bio je užitak pregledavati i ocjenjivati radove i vjerujemo da smo odabrali zaista najbolje. Uz to, kroz dizajn majica s elementima dizajna Vegete koji su dio naše nove kolekcije, dobili smo priliku dati svoju viziju Vegete kao brenda.“

I Petar Grašo bio je ovom prilikom vrlo emotivan te se prisjetio kako ga je Vegeta pratila kroz život još u roditeljskom domu: „Iako u posljednje vrijeme, zbog brojnih obaveza nemam vremena za kuhanje kao prije, kad god sam u prilici koristim Vegetu kao siguran put do omiljenog okusa i zato mi je posebno”.