Novosti

Veče zahvalnosti Philip Morrisa u Banja Luci


Generalni direktor kompanije Philip Morris u BiH Srđan Lazović, sinoć je u Banja Luci bio domaćin događaja zatvorenog tipa organizovanog za poslovne partnere i prijatelje kompanije.

Bila je ovo prilika da im se zahvali za dosadašnji uspješan zajednički rad i povjerenje, ali da im i sa velikim ponosom predstavi najnoviju inovaciju kompanije zvanu IQOS.

U ovom trenutku, Philip Morris International, prolazi kroz veliku poslovnu transformaciju, odlučan u svom angažmanu na stvaranju budućnosti bez duhanskog dima.

Lazović je podcrtao ovu činjenicu dosadašnjim rezultatima rekavši, „Ova večer je znak naše zahvalnosti prema partnerima i prijateljima, od kojih su neki s nama od početka našeg rada u Banja Luci. PMI primjenjuje visoke standarde svugdje gdje posluje i drago nam je što su oni podržani i poštovani od  svih s kojima poslujemo. Kao jedna od najvećih kompanija u svijetu, mi imamo tu obavezu da svojim primjerom postavimo visoke standarde i da ih se stalno pridržavamo, kao i da postavljamo jasne i mjerljive ciljeve koji nam pomažu smanjiti štetan utjecaj na okoliš. Zahvalni smo svima ovdje prisutnima koji nas podržavaju u našim težnjama i ciljevima ovdje, koji su isti kao i širom svijeta: osiguranje bolje budućnosti za naše sofisticirane potrošače i njihovu okolinu”.

Kao rezultat velike želje i posvećenosti tima PMI u BiH, da pokažu i dokažu da je i BiH dio modernog svijeta, kompanija je nedavno pustila na tržište i IQOS, elektronski uređaj koji zagrijava, a nesagorijeva specijalno dizajnirane patrone pravog duhana.

Ovim novitetom, BiH se pridružila više od 40 tržišta širom svijeta, na kojima se može naći ovaj proizvod za koji tvrde da je bolja alternativa u odnosu na pušenje cigareta.