BH Telecom traži partnere za “smart parking”

BH Telecom traži partnere za “smart parking”

BH Telecom traži partnere za “smart parking”, te poziva sve zainteresirane da svoja rješenja, proizvode i kompetencije koja nude iz područja rješenja za digitalno urbano planiranje dostave do 9. augusta 2019. godine.

Smart parking rješenje koje partneri predstave treba biti posmatrano kao dio ekosistema Pametnog grada BH Telecoma koji će se realizirati na loT platformi BH Telecoma.

“Bitno je predstaviti rješenja koja neće biti u potpunosti odvojena u silosima već svako rješenje dio sistema pametnih gradova u cijeloj BiH i zajedno sa nizom drugih pametnih rješenja isto moći komunicirati kako bi u konačnici omogućili kvalitetan ekosistema Pametnog grada”, navedeno je u pozivu BH Telecoma.

Pojašnjeno kako rješenje koje predstavi partner u konačnici treba da omogući: jednostavno upravljanje parkingom, odnosno pregledan i jednostavan korisnički GUI, mogućnost definiranja naplatnih modela, pristup upravljačkoj aplikaciji sa bilo koje lokacije, uz različite role pristupa, korisničku aplikaciju za pronalazak parkinga (Andoroid, IoS, WEB) sa funkcionalnostima, jednostavno korištenje, navigacija, pretraživanje i sl., senzore i ostalu hardversku opremu potrebnu za realizaciju pametnog parkinga u raznim situacijama (otvoreni parking, zatvoreni parking, garaže i sl.) (partner ovaj dio može ponuditi u saradnji sa trećom stranom), postavljanje i održavanje navedene opreme…

Od budućeg partnera se očekuje da osigura, aplikativna rješenja za upravljačku i mobilnu aplikaciju za uslugu, funkcionalno i tehnološko unaprijeđenje tih aplikacija, u skladu sa zahtjevima tržišta, obezbijedi održavanje tj.podršku u skladu sa SLA parametrima, obezbijedi kontinuiranu usklađenost funkcija sa pozitivnim zakonskim propisima, osigura uređaje (senzore, rampe, razne uređaje..), instalaciju uređaja i održavanje hardverske opreme-uređaja.

Iz ugla upravitelja parkinga, sistem je idealan za tačno brojanje vozila na rampama, presjecima parkirališta, podzemnih parkirnih objekata, otvorenim parkiralištima, detekciji slobodnih parkirnih mjesta, evidenciji ulazaka u zatvorena parkirališta ili kao dodatna pomoć pri nadzoru naplate parkirnih mjesta.

U pozivu je navedeno kako je važna i mogućnost integracije Smart Parking rješenja u postojeće IT sisteme, kao što su parkirni automati ili sistemi za navođenje parkinga, kod parking upravitelja.

Kompanijama koje se prijave bit će omogućeno prezentiranje rješenja u prostorijama BH Telecoma u terminu od 15. do 30.08.2019. godine u trajanju od dva sata.

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.