Novosti

Filipović počeo obilazak radova na utopljavanju javnih objekata


Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Damir Filipović počeo je obilaske javnih objekata na kojima su počeli građevinski radovi u svrhu njihove energetske sanacije i utopljavanja.

Među objektima koje je ministar danas obišao je Policijska stanica Ilijaš gdje se vrši termoizolacija vanjskih zidova i tavana/krova kao i zamjena fasadne stolarije, kao i ambulantu Srednje na kojoj je u toku izvedba istih radova.

Kako se uvjerio ministar Filipović, na objektu ambulante Mrakovo koja pripada Domu zdravlja Ilijaš, gradi se novi kotao na pelet sa elementima automatske regulacije i sigurnosnom i radnom armaturom, te vrši ugradnja nove cirkulacione pumpe sa frekventnom regulacijom broja obrtaja, kalorimetra sa potrebnom armaturom te dodatni radijatorskih članci.

Termoizolacija vanjskih zidova vrši se na OŠ “Podlogovi” Ilijaš, a na OŠ “Gajevi” u toku je zamjena krovnog pokrivača, termoizolacija stropa i vanjskih zidova te zamjena stolarije.

“Posjetili smo objekte na području Općine Ilijaš koji su potpisivanjem Amandmana na Sporazum o saradnji sa UNDP-jem određeni za energetsku sanaciju. Radovi će donijeti ugodniji ambijent i uslovniji radni prostor, kako za uposlenike, tako i za korisnike ovih objekata”, istakao je Filipović.