Naslovnica Dešavanja Općoj bolnici uručena donacija Intesa Sanpaolo banke

Općoj bolnici uručena donacija Intesa Sanpaolo banke

Predstavnici Intesa Sanpaolo banke Bosna i Herecgovina posjetili su Opću bolnicu “Prim. dr Abdulah Nakaš” i tom prilikom donirali ginekološke stolove namijenjene pregledu pacijentica.

Ova kompanija, inače članica Intesa Sanpaolo Grupe je u svom poslovanju posvećena postizanu poslovnih ciljeva na odgovoran način, te je i ovim primjerom iskazala brigu o lopkalnoj zajednici.

Ovom donacijom se Intesa Sanpaolo banka među prvima odazvala na donatorsku akciju koju je nedavno, zajedno sa bolničkim Odjeljenjem za ginekologiju i akušerstvo, pokrenuo menadžment Opće bolnice.

Cilj ove akcije je prikupljanje bilo kog oblika donacija koje će omogućiti što brže otvaranje jednog savremenog porodilišta urađenog po svjetskim standardima.

“Ovim povodom želimo da se zahvalimo na značajnoj i velikoj donaciji Intesa Sanpaolo banke, a koja nam je donirala zadnju generaciju ginekoloških stolova. Nakon započetog projekta renoviranja našeg porodilišta, obratili smo se za donacije na mnoge adrese kako bi upotpunili postojeće finansijske okvire unutar kojih je ovo renoviranje započeto. Intesa Sanpaolo banka je među prvima prepoznala važnost ovakvog projekta ne samo za našu ustanovu nego i šire. Stoga im se Opća bolnica srdačno zahvaljuje kako u ime menadžmenta i uposlenika tako i u ime naših pacijentica, trudnica i porodilja kojima je ova donacija prvenstveno namijenjena“, kazao je direktor Opće bolnice Zlatko Kravić.