Novosti

Strani gosti potrošili 87% više koristeći Visa kartice na EXIT Festivalu u Novom Sadu


Visa, zvanični partner EXIT festivala, koji se održao od 4. do 7. jula u Novom Sadu, zabilježila je gotovo dvostruko povećanje obima potrošnje (87%) po inostranim Visa karticama tokom festivala, u odnosu na rezultate iz prethodne godine.

Ovaj rezultat u skladu je sa visokom posjetom od preko 200 000 ljudi, koliko su zabilježili organizatori festivala.

Visa podaci ilustruju podsticaj koji festival pruža lokalnoj ekonomiji i turizmu. Tokom trajanja festivala, broj stranih posjetilaca se skoro udvostručio, sa 103% povećanjem broja aktivnih stranih Visa kartica, registrovanih u Novom Sadu prošle godine.

U prosjeku, strani vlasnici Visa kartica potrošili su 32$ po transakciji za vrijeme festivala, što je 23% manje od prošle godine.

Takođe, ukupna potrošnja po stranim Visa karticama iznosi 79$.

Najveći broj transakcija pokazali su posjetioci iz sljedećih zemalja: Hrvatska, Bosna i Hercegovina,  Amerika, Slovenija,  Velika Britanija, Rumunija, Makedonija, Njemačka, Turska i Rusija.

‘’Veliki kulturni događaji poput EXIT festivala uvijek privlače internacionalne posjetioce. Kao što Visa podaci ilustruju, turisti koji dolaze u Srbiju koriste više bezgotovinska plaćanja, kao sigurniji i lakši način koji dalje doprinosi poboljšanju lokalne ekonomije. Visa podržava ovakve događaje i nudi svojim korisnicima dodatne benefite, kako bismo dalje promovisali i usvojili digitalna plaćanja’’, izjavio je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu.

Visa doživljaj na festivalu

Svim korisnicima Visa kartica obezbjeđen je različit niz benefita – od kupovine karata do popusta na pića, brzi prolaz na štandovima, poklon survival kit, kao i opuštajuća Visa Rest&Recharge zona koja se nalazi u EXIT kampu i koja poseduje WIFI.