Tema u fokusu

Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills ostvarila rekordne rezultate poslovanja u 2019.


Jedan od najvažnijih brendova u turističkoj industriji BiH i dobitnik mnogobrojnih međunarodnih i državnih nagrada, Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills, ostvarila je rekordne rezultate poslovanja u prvih šest mjeseci 2019. godine.

Ukupan prihod ove renomirane grupacije na konsolidovanom nivou, ostvaren u prvih šest mjeseci 2019. iznosi 14, 2 miliona KM, što je čak za 3,7 miliona KM više u odnosu na isti period 2018.

Ostvarena dobit ove grupacije u prvih šest mjeseci 2019. iznosi 4,3 miliona KM i veća je čak za 2,8 miliona KM u odnosu na isti period 2018.

Time je postignut rast u svim segmentima poslovanja u odnosu na isti period 2018. godine, kako ističu u ovoj grupaciji, što se vidi u ostvarenom prometu, odnosno poslovnom rezultatu.

„Inače, prihod na konsolidovanom nivou za prvih 6 mjeseci 2018. godine iznosio je 10,5 miliona KM, dok je ostvarena dobit u istom tom periodu iznosila 1,5 miliona KM. Poslovni rezultat na nivou grupacije za 2018 godinu je oko 6,5 miliona KM“, kažu u grupaciji.

Grupacija hotel Hollywood & hotel Hills smještena je u centru Ilidže, u neposrednoj blizini Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vrela Bosne, jedinstvenog dragulja izvorne prirode.

„Cijela grupacija predstavlja zapravo ideju vlasnika da na ovom prostoru napravi oazu za sve goste koji dolaze iz cijeloga svijeta i bude mjesto poslovnih, kongresnih i sajamskih susreta, ali ujedno i odmaralište i zabava za sve generacije“, tvrde u grupaciji.

Grupaciju hotel Hollywood & hotel Hills odlikuje besprijekorna priprema i efikasna realizacija najsloženijih turističkih, sajamskih, kongresno-seminarskih, edukativnih programa, radnih susreta i sportskih takmičenja, eventa, proslava vjenčanja i drugih svečanosti, koji se održavaju u više od 40 sala.

Kongresna dvorana za 5.000 ljudi

U grupaciji hotel Hollywood & hotel Hills s ponosom ističu da su bili domaćin Olimpijskom selu Eyof 2019. , kao i mnogim drugim svjetski poznatim događajima.

Da bi sve što bolje funkcionisalo, izgradili su i novu kongresnu dvoranu.

„ Nova kongresna dvorana je kapaciteta 5000 ljudi, koja se može podijeliti na tri dijela, a imamo još i 21 dvoranu unutar hotela, koje su različitih kapaciteta za prijem od 20 do 1200 ljudi. Kongresna dvorana posjeduje najsavremeniju audio i  vizuelnu opremu, kao i opremu za prezentaciju. Njena specifičnost je da, osim kongresne ima i sportsku namjenu, pa su tu smješteni i fudbalski, košarkaški i rukometni tereni po svim svjetskim standardima“, tvrde u grupaciji.

Osim u osnovnoj ponudi smještaja grupacije hotel Hollywood & hotel Hills, koja raspolaže sa više od 800 luksuzno opremljenih soba u kategorizaciji 5 i 4 zvijezdice, gosti mogu uživati i u bogatoj gastronomskoj ponudi nacionalnog i još tri ekskluzivna restorana, taverni, pivnici itd.

Kvalitetom do liderske pozicije

„Kad su u pitanju sadržaji za relaksaciju i odmor, grupacija raspolaže sa lijepo uređenim aqva parkom za odrasle, te brojnim wellness & spa centrima, fitness centrima, kuglanom i bilijar salom, kao i Tropskim vrtom i Sky barom. Za najmlađe, tu je dječiji aqva park na 500m2, kao i Kinderland dječija igraonica na 3000 m2, koja je ujedno i najveća dječija igraonica u BiH“, kažu u grupaciji.

Konstantno ulaganje u sadržaje oba hotela, poslovna je strategija koju ova kuća propagira još od gradnje prvog dijela hotela Hollywood.

„Uslovljeni smo razvojem tržišta i težimo prema tome da pratimo sve svjetske standarde, kako u hotelijerstvu, tako i u ostalim granama koje su vezane za turizam i turističku ponudu, kako bi smo održali lidersku poziciju“, kažu u grupaciji.

Dodali su da je konkurencija u oblasti turističke industrije na bh. tržištu sve veća i veća, a smještajni kapaciteti u Sarajevu “niču kao gljive” poslije kiše i odvode dio gostiju negdje drugo.

„U hotelu Hollywood & hotelu Hills nastojimo da se istaknemo, prije svega, dobrim gostoprimstvom i ljubaznošću prema našim gostima, a onda kvalitetnim smještajem i širokom lepezom usluga koju možemo ponuditi“, dodaju u grupaciji.

Kad su u pitanju poslovni planovi do kraja 2019. godine, u grupaciji hotel Hollywood & hotel Hills, na odnosu dosadašnjih poslovnih rezultata predviđaju daljni rast svih poslovnih parametara.

„Očekujemo rast prometa i dobiti, proporcionalno, za najmanje 15 posto na konsolidovanom nivou do kraja 2019. godine“, rekli su u grupaciji.

Hotel Hollywood & Hills među”100 najvećih u BiH” 

„Grupaciji hotel Hollywood & hotel Hills puno znači to što se nalazimo na rang listi ‘100 najvećih kompanija u BiH’, koje dostižu sami vrh bh. privrede. Nama, kao ugostiteljima, koji se bave ovom djelatnošću, jako je bitno iz godine u godinu kontinuirano pomjerati ljestvicu i postizati što bolje rezultate. Upravo ovo priznanje i govori koliko ulažemo u razvoj ne samo turizma, već i ostalih grana usko vezanih za promociju naše Bosne i Hercegovine“, ističu u grupaciji.

 

Piše: Irena Vasić-Dobrić