Novosti

Ms&Wood: Halid Durić kao radnik godine nagrađen ljetovanjem


Ovogodišnji radnik godine bosanskohercegovačke industrije namještaja Ms&Wood je Halid Durić, a kao nagradu je dobio ljetovanje u Turskoj.

Durić je zajedno sa suprugom koja je također uposlenica kompanije otputovao u Tursku i odsjest će u Grand Ring Hotelu Kemer sa 5 zvjezdica.

Durić je mogao birati između tri vrijedne nagrade: ljetovanje za dvoje u Turskoj, odmor za dvoje – Banja Vrućica u Tesliću, odmor za dvoje – Šmarješke Toplice u Sloveniji. Halid se odlučio za ljetovanje u Turskoj, 7 noćenja u Grand Ring Hotelu Kemer sa 5 zvjezdica, 7 noćenja “all inclusive”.

“Durić je rođen 1994. godine u Fojnici gdje je završio osnovnu i srednju školu. Godine 2014. počinje raditi u kompaniji Ms&Wood.   Sa završenom autoelektričarskom srednjom školom, u fabriku je došao bez ikakvog znanja i iskustva iz struke. Danas je Halid vrhunski majstor. Put od pomoćnog radnika do majstora prešao je zahvaljujući njegovom trudu, zalaganju i želji za učenjem i napredovanjem.  Prihvatio je sve prilike koje mu je fabrika pružila. Kroz Ms&Wood College prošao je i internu prekvalifikaciju. Svojim sugestijama, prijedlozima i inovacijama svakodnevno doprinosi unaprijeđenju proizvodnog procesa i uslova rada. Pod njegovim mentorstvom sada rastu i napreduju neki novi majstori”, ističe se u obrazloženju kompanije povodom dodjeljene nagrade.

Titula radnik godine Ms&Wood tradicionalna je, i dodjeljuje se svake godine radnicima koji se izdvajaju svojim znanjem i zalaganjem, i koji su posvećeni vrijednostima razvoja i unaprijeđenja zajednice, te ekološke svijesti.

Osim nagrade radnika godine, u Ms&Woodu-u se svakog mjeseca bira i radnik mjeseca, a sa ovom praksom biranja najboljeg radnika će se nastaviti i ubuduće.

Osim ovih nagrada, česte su novčane stiumulacije, a prošlog mjeseca radnicima je podijeljena 13. plaća, šest mjeseci prije završetka kalendarske godine.

Kompanija već duži niz godina stipendira sve učenike Srednje drvo-prerađivačke škole u Fojnici, sa zagarantovanim radnim mjestom i mogućnošću napredovanja u fabrici.

Ms&Wood je dobitnik nagrade Njemačke vanjskotrgovinske komore – AHK za stručno obrazovanje sa osvojenim 1. mjestom u natječaju iz oblasti dualne edukacije za školsku 2018/2019, a koje je provedeno pod pokroviteljstvom Njemačkog saveznog ministarstva za privredu i energiju.

Ms&Wood proizvodi visokokvalitetni dizajnirani namještaja.

Trenutno zapošljava oko 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije Ms&Wood dobile su prestižne nagrade German Design Award – Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na Milanskom Trienalu.

Kompanija izvozi namještaj u više od 40 zemalja svijeta na četiri kontinenta.