Tema u fokusu

GQS nudi novi model promocije poslovnog povjerenja za subjekte koji zadovoljavaju kriterije


Imajući u vidu važnost izgradnje svijesti o povjerenju u poslovanju a koja se ogleda u izmirivanju obaveza prema svim interesnim skupinama, kako internim tako i onim eksternim, kompanija Global Quality Standard Ltd. kreirala je vlastitu metodologiju u sklopu projekta “Povjerljiv partner”.

Osim potvrde klijentu (izdavanje certifikata o povjerljivosti), koji zadovoljava unaprijed definisane kriterije, ovim projektom se partnerima nudi mogućnost korištenja kvalitetnije usluge iz oblasti bankarstva, osiguranja, advokatskih usluga i usluga iz oblasti IT tehnologije.

Naime, riječ je o jedinstvenom modelu koji oko osnovnog projekta, posredstvom partnerskih kuća, okuplja stručnjake iz navedenih oblasti te na zahtjev klijenta nudi najkvalitetnija moguća rješenja. Osim navedenog, projektom se promovišu i menadžeri koji su doprinijeli razvoju kompanije čime se, osim uspješnosti kompanije, potvrđuje i uspješnost menadžmenta zaslužnog za navedeno (izdavanje certifikata o izvrsnosti upravljanja).

Ovim projektom obuhvaćeni su i oni poslovni subjekti koji su nedavno započeli svoj poslovni put, a sve u cilju njihovog osvještavanja o važnosti izgradnje povjerenja u njihovom odnosu sa zaposlenicima, vlasnicima, menadžerima, dobavljačima, državnim institucijama, širom društvenom zajednicom, ukratko, sa svima onima koji su dio njihovog poslovnog puta.

Kreatori projekta su bosanskohercegovački državljani sa dugogodišnjim iskustvom iz oblasti procjene rada kompanija, oblasti finansija i pružanja konsultantskih usluga. Kako je akcenat projekta stavljen, u prvom redu na regiju, ali u konačnici i na postajanje regionalnog lidera (misli se na širu regiju) kao i činjenici da se isti realizira u više država, projektu je dat internacionalni karakter te je početkom ove godine osnovana matična firma GQS Ltd. koja je ujedno i vlasnik projekta.

Naime, osim u našoj državi, projeket se realizuje u Crnoj Gori posredstvom firme Global Quality Standards MNE, dok je u procesu otvaranje firmi u Hrvatskoj (Global Quality Standards CRO) i u Srbiji (Global Quality Standards SRB), a zaključno sa ovom godinom otvoriće se firme u Sloveniji, Makedoniji i Albaniji.

Nakon otvaranja svih firmi u regionu, prema planovima kompanije, pristupiće se otvaranju firmi u Jugoistočnoj Evropi. Težnja osnivača je da se ovim pristupom omogući što veća baza povjerljivih partnera što ima za cilj, osim konkretnih benefita, i smanjenje rizika u samom poslovanju istih.

Projekat u BiH realizuje se posredstvom partnerske firme L&A Group d.o.o. čija je osnovna djelatnost pružanja usluga iz oblasti finansijskog konsaltinga. Naime, kompanija čiji je osnivač Elvedin Lagarija, čovjek sa višegodišnjim bankarskim iskustvom, pružanjem usluga finansijskog konsaltinga, kreira optimalna moguća rješenja a koja su bazirana na realnim mogućnostima vodeći pritom računa o izgradnji povjerenja između klijenata i potencijalnih investitora/kreditora.

“Kako svako pravno lice posjeduje vlastitu kulturu, neophodno je da se nađe minimalni zajednički sadržalac sa potencijalnim investitorima/kreditorima po pitanju navedenog, i upravo u tome se ogleda sposobnost konsultantske kuće, u ovom slučaju, L&A Group d.o.o. Veoma važna karika u svemu navedenom je izgradnja obostranog povjerenja, koje pak, treba da bude mjerljivo i upravo ovaj projekat to omogućuje. Izgradnjom baze povjerljivih partnera, pravi se svojevrstan krug interesnih skupina koje su svaka za sebe jedinka, a koje crpe snagu iz grupe”, ističe Lagarija.

Prema unaprijed definisanim kriterijima, ovisno o broju godina prisustva na tržištu, kompanijama se nudi mogućnost dobijanja bronzanog, srebrnog i zlatnog certifikata “Povjerljiv Partner”, a menadžmentu istih “Izvrsnost Upravljanja” i to je svojevrsna potvrda povjerenja u poslovanju, naravno, definisano od strane GQS.

Ono što treba naglasiti je da jednom kreirano rješenje predstavlja polaznu tačku za novo, naredni put bolje, što ovaj projekat čini dinamičnim.

U realizaciiju projekta je uključeno 17 osoba koji predanim radom čine da vaši pozitivni trendovi budu prepoznati, a poslovanje još bolje. Zajedno sa partnerima ovaj broj premašuje 40 osoba na što su posebno ponosni u Global Quality Standardu.

Sve pojedinosti kao i kriterije koje je potrebno zadovoljiti za navedeno možete saznati na njihovoj web stranici www.gqs-limited.com.