dm {ZAJEDNO} za bolje sutra – poziv za prijavu ekoloških projekata

dm {ZAJEDNO} za bolje sutra – poziv za prijavu ekoloških projekata

U sklopu kampanje Učinimo svjesno te povodom prestanka podjele malih besplatnih plastičnih vrećica u svojim prodavnicama, kompanija dm drogerie markt pokrenula je inicijativu dm {ZAJEDNO} za bolje sutra.

Cilj inicijative je podrška ekološkim projektima u Bosni i Hercegovini, čija će realizacija doprinijeti očuvanju, uređenju i zaštiti okoliša.

S tim u vezi, dm poziva nevladine organizacije i udruženja kao i javne ustanove (centre, škole, domove i društva) te jedinice uprave (gradove, općine, kantone i entitete) da do 16. septembra 2019. godine prijave ekološke projekte koji za realizaciju trebaju donaciju proizvoda i/ili finansiranje usluga te potrebnih materijala i opreme.

Svi zainteresovani svoje projekte mogu prijaviti putemplatforme www.dm-zajedno.ba.

Projekti trebaju izravno doprinositi uređenju, zaštiti i očuvanju okoliša u BiH te slijediti društveno odgovorne i ekološke ciljeve.
Navedeno podrazumijeva, čišćenje, uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja, pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl.

Po završetku prijava, dm žiri odabrat će šest projekata kojima će osigurati onaj vid podrške koji je potreban za njihovu realizaciju.

“Putem inicijative {ZAJEDNO} za bolje sutra dm traži projekte koji su korisni i značajni za lokalnu zajednicu s ciljem zaštite okoliša i održivosti. Ovo je jedna od mnogih mjera kojima dm nastoji zajedno sa kupcima i građanima BiH unaprijediti životne standarde, doprinijeti povećanju svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini. Vjerujemo da će ova nastojanja biti prepoznata i da ćemo zajedno ići ka ostvarenju ovih ciljeva“, izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Ovo je četvrta dm inicijativa pod krovnim imenom {ZAJEDNO} kojom dm daje podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standarda u Bosni i Hercegovini. (kraj)

Oznake:

Najnoviji tekstovi

Pin It on Pinterest

Share This

Share!

Podjeli ovaj sadržaj sa prijateljima.