Tema u fokusu

Express Courier, Poslovne novine i LRC okupili bh. kompanije na BIZ raftingu


Team building je jedna od najvažnijih investicija koju možete napraviti za svoje zaposlenike i partnere. Gradi povjerenje, smanjuje konflikte, potiče komunikaciju i poboljšava suradnju.

Učinkovito i uredno izveden team building znači veće povjerenje, što je dobro za kulturu kompanije, kao i za ukupno poslovanje. Ako se uz to još zabavljamo, (pozitivan) učinak je još veći. Prednosti team building programa su toliko važne, da je veliki broj kompanija uključilo team building u svoje strategije i standardno osposobljavanje, odnosno obrazovni plan.

Učinkovit tim djeluje jedinstveno i prepoznaje važnost suradnje za zajednički uspjeh, a vođeni ovim iskustvima – kompanije Express Courier d.o.o., ovlašteni zastupnik za UPS u BiH, Poslovne novine d.o.o. i LRC d.o.o. organizirali su proteklog vikenda rafting za svoje zaposlenike i 30 poslovnih partnera.

”U ovo stresno vrijeme, kada svi negdje trčimo, kasnimo, gužvamo se, zatrpani obavezama, telefonskim pozivima, odlazak u prirodu došao nam je kao melem na ranu. Ovo nam je prvi put da smo organizirali ovakvo druženje i već sada je jasno da će postati tradicionalno. Team building se pokazao odličnim načinom unapređenja ophođenja, planiranja, organiziranja, delegiranja, suradnje i povjerenja među partnerima. Imali smo priliku družiti se u drugačijem, opuštenijem okruženju, i u takvim je uvjetima lakše upoznati ljude i razviti kvalitetniju komunikaciju”, poručili su organizatori koji su svjesno izabrali rafting s obzirom na to da borba s brzacima zahtijeva snagu, ali i razmišljanje, komunikaciju te brze reakcije. Ovakva aktivnost pomoći će svima da nauče kako se nositi pod pritiskom i kako preuzeti rizik.

Za našu zajedničku pustolovinu ovog puta izabrali smo rafting na prelijepoj rijeci Neretvi. Probijajući se kroz kamene planinske zidove, prisjetili smo se scenskih prizora slavnog Winnetoua i njegovih avantura. Osim osvježenja u hladnoj Neretvi, hrabri pojedinci okušali su se i u skokovima u vodu.

“Veoma lijepo iskustvo koje bih odmah ponovila, puno zabave, smijeha i lijepog druženja. Čak mi ni kiša nimalo nije pokvarila doživljaj, baš suprotno”, kazala je jedna od učesnica ovog neoficijelnog druženja.

Zahvaljujući timskom duhu svih posada, nakon pet sati kroz kanjon Neretve uspješno smo došli do našeg cilja. Poslije raftinga organizirali smo ručak i druženje u Eko selu Boračko jezero, a uz veselo društvo i pjesmu, smijehom smo počeli i završili naše okupljanje te se puni elana vratili svojim radnim obavezama.

Recimo i to da su druženje podržali Perutnina Ptuj d.o.o., kompanija koja se pobrinula da niko ne ostane gladan, dok je za osvježavajuće napitke zadužen bio banjalučki Inter MCT d.o.o. – svijet pića, a na kraju su svi učesnici poslali zajedničku poruku: VIDIMO SE PONOVO!