Novosti

Međunarodno certifikovana Content akademija upisuje svoju prvu generaciju


Dolaskom content, digital i PR agencije Represent Communications u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo se vratila London School of Public Relations, a ovog mjeseca počinje i prva Content akademija.

Prosječan čitač provede samo 20 sekundi posmatrajući novi sadržaj.

Glavobolja svih kompanija i organizacija je kako u okeanu novih poruka, informacija, fotografija, videa i digitalnih alata biti primjećen i ostati upamćen.

Istraživanja pokazuju da tradicionalni načini oglašavanja više nisu dovoljni kako bi privukli pažnju.

Potrebno je kreirati narativ koji je razumljiv, dostupan, izaziva emocije i kreira povjerenje kod klijenata.

Pažljivo osmišljena content marketing strategija omogućava kompanijama da direktno utječu na odluke klijenata.

”Content marketing nije prolazni trend nego poslovna filozofija koja je i sadašnjost i budućnost marketinga i komunikacija. Bez preciznog nastupa na digitalnim kanalima i društvenim mrežama, danas kao da ne postojite. Zato nam je potrebna kvalitetna edukacija koja će proizvesti kadar koji će na pravi način iznijeti nove marketinške kampanje i podići standard marketing usluga u našoj zemlji koji ide rame uz rame sa svjetskim trendovima”, izjavila je Ena Maglić, direktorica Represent Communications Bosna i Hercegovina.

Content Akademija je certifikovana od London School of Public Relations i sadrži ključne module za kreiranje efektivnog sadržaja: osnove content marketinga, SEO i Google Analitika, fotografija i influence marketing, kreiranje video materijala za društvene mreže te komunikacija i oglašavanje na društvenim mrežama.

Tokom predavanja, polaznici  će ovladati profesionalnim znanjem o kreiranju sadržaja i plasiranju proizvoda i usluga u savremenom poslovnom okruženju.

Na akademiji će predavati najreprezentativniji profesionalci iz cijelog regiona koji će prenijeti svoje znanje polaznicima: Damir Šogolj (istaknuti bh. fotoreporter/dobitnik Pulitzerove nagrade), dr Borislav Miljanović (osnivač i direktor regionalne komunikacijske grupacije Represent System), Ana Branković (Digital Performance TXE director), Saša Stanković (Digital Media Manager/MMB Media Agentur Hrvatska), Aida Redžepagić (nagrađivana bh. fotografkinja), Zlatko Ganić (Digital Media Specialist/Fabrika) i Sead Fadilpašić (Content creator i novinar).

Stečeno znanje će pomoći polaznicima da razviju sopstveni biznis ili postignu značajno bolje rezultate u domenu marketinga i komunikacija.

Content Akademija će biti održana u periodu od 28.9. do 26.10. na različitim lokacijama u Sarajevu a sva nastava će biti organizirana subotom.

Svi polaznici nakon predavanja će raditi završni ispit na osnovu kojeg stiču međunarodno certifikovanu diplomu.

Sve informacije o upisu i programu možete pronaći na linku, na email [email protected] ili pozivom na broj telefona 033 87 87 27.