Novosti

BH Telecom na putu da postane pružatelj širokog pojasa digitalnih usluga


BH Telecom je u procesu transformacije iz pružatelja tradicionalnih komunikacijiskih usluga u kompaniju koja pruža široki pojas digitalnih usluga, istaknuto je juče na pres-konferenciji povodom dana te kompanije.

Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman rekao je da ta transformacija predstavlja tehnološku i organizacijsku transformaciju, transformaciju informacionih tehnologija, implementaciju savremenih tehnoloških rješenja i promjenu razmišljanja u poslovanju.

“BH Telecom je pružio ruku postojećim i potencijalnim korisnicima i partnerima, a posebno mladim i kreativnim ljudima kojima poručujemo da u ovoj kompaniji mogu imati jakog i pouzdanog partnera kako bi zajedno širili ponudu usluga i stvarali bolje bh. društvo”, rekao je Kahriman.

Poručio je da BH Telecom postaje savremena kompanija koja je spremna za digitalno doba i sve izazove i potencijale koje ono nosi.

Kahriman je najavio da će u narednih mjesec dana biti održana pres-konferencija vezana za novoosnovanu kompaniju za finansijske tehnologije na kojoj će biti predstavljene nove usluge i servisi.

Također, početkom decembra će biti objavljen javni poziv koji će predstavljati inicijalni korak u otvaranju BH Telecom prema startup sceni.

Povodom dana kompanije, BH Telecom je organizovao i konferenciju “Sarajevo TechLab” na kojoj su razmijenjena mišljenja i iskustva s poslovnim partnerima i velikim korisnicima o digitalnoj transformaciji, te predstavljena konkretna biznis rješenja za lakše poslovanje u digitalnom svijetu.