Novosti

Poziv kompanijama za učešće na humanitarnoj aukciji fotografija


SOS Dječija sela BiH i grupacija Alfa Energy, 24. septembra, organizuju humanitarnu aukciju fotografija na kojoj će biti prikupljena sredstva za podršku radu SOS Dječijih sela BiH.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane kompanije i organizacije da učestvuju u humanitarnoj aukciji fotografija koje su donirali amaterski i profesonalni autori iz BiH, na kojoj će biti prikupljena sredstva za podršku ključnih programa SOS Dječijih sela BiH.

Humanitarna aukcija biće održana u utorak, 24. septembra u 19 sati, u Hotelu Swissôtel, Sarajevo, koji je i partner događaja.

Prisutni će imati priliku da se nadmeću za 20 eksponata sa različitim žanrovskim i stilskim pristupima i odaberu onu koju žele da imaju u svom vlasništvu i na taj način pomognu godišnjim troškovima SOS Dječiji Sela BiH.

”Sarađujemo već dugo sa SOS Dječijim selima BiH a ove godine smo odlučili otići korak dalje i pokrenuti pozitivan društveni trend. Želimo podsjetiti poslovnu zajednicu na njenu odgovornost prema društvenoj zajednici”, kazao je Faris Kreso, direktor SEE, Alfa Energy grupacija.

”Biti roditelj dvoje djece je najodgovornija uloga koju sam dobio, ali moja Amira je odgojila i odgaja već treću generaciju, s jednakom posvećenošću i ljubavlju. Znam da je za nas dvoje porodica ključ sreće. Veselim se što ću tokom žiriranja pristiglih fotografija na foto-konkursu ‘Ključ sreće’ imati priliku vidjeti različite perspektive: mladih fotografa, ali i onih koji kao ja beskrajno uživaju u trenucima u okrilju porodice“, istaknuo je Jure Franko, ambasador SOS Dječijih sela BiH i član žirija proteklog foto-konkursa Ključ sreće.

Sve kompanije koje žele da prisustvuju ovom događaju trebaju poslati svoj zahtjev na mail [email protected].

Sav novac prikupljen od aukcije fotografija je podrška radu SOS Dječijih sela BiH.