Novosti

Planet soft u društvu “100 najvećih u BiH”


Na manifestaciji “100 najvećih u BiH”, koja je održana u srijedu, 18. septembra u Sarajevu, kompanija Planet soft dobila je dva priznanja za ostvarene poslovne rezultate u 2018. godini.

U konkurenciji kompanija iz cijele BiH, Planet soft je osvojio prvo mjesto po prihodu u djelatnosti izdavanja ostalog softvera, kao i 84. mjesto po dobiti srednjih kompanija u Bosni i Hercegovini.

“Čast nam je biti u društvu najuspješnijih kompanija, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, a navedena priznanja će nam biti dodatni podstrek za nastavak rasta koji u kontinuitetu bilježimo od osnivanja kompanije do danas”, kazali su iz kompanije.

Uime kompanije, na ceremoniji dodjele, priznanja je primio Aleksandar Milinković, generalni direktor kompanije Planet soft d.o.o. Banja Luka.

Manifestacija “100 najvećih” u organizaciji Poslovnih novina i u suorganizaciji Vanjskotrgovinske komore BiH, okupila je više od 450 najistaknutijih ljudi bh. privrede koji vode mala, srednja i velika preduzeća, koja su rangirana u kategorijama po ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka.