Novosti

SHF 2019 – Sutra finalno takmičenje u inovacijama ‘Transformers Roadshow’


U okviru trećeg dana Sarajevo Halal Fair-a (SHF) 2019 održat će se finalno takmičenje u inovacijama “Transformers Roadshow” Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank – IsDB).

Svečano otvaranje takmičenja u inovacijama “Transformers Roadshow” predviđeno je sutra sa početkom u 10 sati u Centru Skenderija/Dom mladih, Terezija bb, Sarajevo.

Takmičenje će svečano otvoriti i predstavnicima medija se obratiti, Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, dr. Sindi Hayat, članica žirija i savjetnica predsjednika Islamske razvojne banke (IsDB) i Amer Bukvić, predsjednik Uprave Bosna Bank International.

Izjave za predstavnike medija o takmičenju planirane su za 9.45 sati.

Nakon toga će biti upriličeno predstavljanje 15 inovativnih projekata članovima žirija.

Radi se o 15 projekata, koje su mladi naučnici, inovatori i poduzetnici iz regiona dostavili i koji su se svojim kvalitetom izdvojili zadovoljavajući visoke kriterije IsDB takmičenja “Transformers Roadshow”.

Pobjednici takmičenja biće proglašeni sutra u 17 sati, a press konferencija biće održana u 18.00 sati u Centru Skenderija/Dom mladih, Terezija bb, Sarajevo.

Na press konferenciji predstavnicima medija će se obratiti organizatori Transformers Roadshow takmičenja, organizatori SHF 2019 i pobjednici takmičenja “Transformers Roadshow”.

IsDB je pokrenula „Transformers Roadshow“ kao platformu za podršku radu inovatora i preduzetnika širom svijeta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrijednog 500 miliona američkih dolara.

Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.

Tri najbolje ideje će biti nagrađene sa po 3.000 američkih dolara i prilikom da se predstave na svjetskom takmičenju u inovacijama u Senegalu.