Novosti

NLB Banka d.d. Sarajevo ekskluzivni partner Drive konferencije


NLB Banka d.d. Sarajevo ekskluzivni je partner Drive konferencije koja se održava danas u Sarajevu o temi novih trendova privlačenja i zadržavanja talenata.

Tim povodom prisutnima se obratila Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo koja je istakla da je NLB Banka stabilna finansijska institucija koja iz godine u godinu bilježi značajan rast i ima odlične poslovne rezultate, jer kontinuirano ulaže u razvoj zaposlenika i poboljšanje njihove sposobnosti upravljanja promjenama.

„NLB Banka predstavlja jedno kreativno okruženje za inovativne proizvode i usluge, produktivno okruženje za nove koncepte i ideje, te prijateljsko okruženje za odlične međuljudske odnose i prijateljstva. Mi u NLB Banci promovišemo razvoj lokalnih i međunarodnih karijera, što znači da potičemo naše zaposlenike na sticanje iskustva i razvijanje karijera i u drugim bankama NLB Grupe. Zatim, nagrađujemo postignuća naših uposlenika, što rezultira povećanjem njihove motivacije i predanosti u njihovim poslovnim izazovima. Osim toga, investiramo u razvoj naših uposlenika jer smo svjesni da će bankarstvo u budućnosti biti sasvim drugačije i pripremamo naše uposlenike za takve izazove. Zdravlje i zadovoljstvo uposlenika nam je od velike važnosti, stoga im redovno pružamo aktivnosti koje će im pomoći u održivosti njihovog fizičkog, mentalnog i emocionalnog blagostanja. Zdrava radna atmosfera je izuzetno važna za svaki posao i smatram da je bez dobrih međuljudskih odnosa na radnom mjestu vrlo teško ostvariti napredak“, dodala je Žigić i zaključila da izvanredan rad sa uposlenicima potvrđuje i titula Najpoželjnijeg poslodavca drugu godinu za redom.

„Naša vizija je da svojim predanim radom postanemo institucija koja radi na poboljšanju kvaliteta života u našem regionu. Svako od nas voli svoj dom i prema njemu se odnosi s pažnjom. Mi, u NLB Banci želimo da svaki naš uposlenik razumije da svojim radom može doprinjeti razvoju ovog regiona. Volimo svoj dom, želimo zajedno da ga unaprijedimo i razvijemo za sadašnje i buduće generacije“, zaključila je na kraju svog izlaganja predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

U sklopu ovogodišnje konferencije NLB Banke je imala svoj štand koji je preuređen kao soba, gdje su posjetioci mogli dobiti informacije za HR prakse u NLB Banci.

Drive konferencija je i ovoga puta ugostila direktore vodećih grupacija i najvećih sajtova za zapošljavanje iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i BiH.