Novosti

CarGo u saradnji sa British Motors nabavlja nove jaguare


Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da u saradnji sa partnerima iz British Motorsa uskoro na beogradske ulice dolazi značajan broj vozila, najnovijih jaguara, što je znak da je, kako je ocijenio, Britanija prepoznala CarGo kao pouzdanog partnera.

“Rangiranje na listi Forbs deset najinovativnijih kompanija bilo je posebno važno. Nakon toga je i Britanija prepoznala CarGo, jer nam je direktno iz fabrike odobrena kupovina značajnog broja jaguara. Jaguari će uskoro krstariti beogradskim ulicama”, rekao je Guberinić na testiranju prvog potpuno električnog jaguara proglašenim za “auto godine 2019”.

Prilikom uključenja u jutarnji program TV Prva, Guberinić je upitao da li je normalno da neko želi da ugasi inovativnu firmu, a da to posebno radi resorna ministrica Zorana Mihajlović, “kojoj smeta konkurencija i niske cijene”.

Mihajlović je rekla i da je startna cijena za taksi u Beogradu sto dinara, kazao je Guberinić.

“Nedoupustivo je da ministar u Vladi ‘lupa’, već mora da zna. Do ove situacije na beogradskim ulicama dovelo je upravo ‘lupetanje'”, rekao je on navodeći da je njihova startna cijena manja nego kod taksi vozila.

Guberinić je naglasio da, za razliku od taksi kartela, CarGo ne želi nikoga da ugasi, već da, kako je rekao, pomogne i da je zato predloženo novo udruženje poštenih taksista.

“Ne želimo ‘CarGo taksi’, već da napravimo sistem i pokažemo taksi kartelu da može da se radi na savremen način”, kazao je Guberinić.

Komentarišući ponudu upućenu taksistima, on je kazao da je “taksi kartel odbio, ali da pošteni taksisti nisu i da se razgovori nastavljaju”.

“Naša garancija je iskustvo i ozbiljne analize koje smo uradili. Kada bi taksisti radili koristeći naš način rada, moderno plaćanje i čiste knjige, ostvarili bi garantovani profit”, rekao je Guberinić.

Direktor CarGo naglasio je da je ta kompanija integrator sistema, koji želi strateški da pomogne, kako bi taksi opstao na tržištu.

“Nama taksi ne smeta, čak nam i odgovara, jer nas motiviše da budemo bolji. To je još jedna stvar koja nas razlikuje od taksi kartela i njihovih političkih nalogodavaca”, zaključio je Guberinić.