Novosti

U Bihaću otvoren ured Grupacije poslodavaca USK pri Udruženju poslodavaca FBiH


U Bihaću otvoren je Ured Grupacije poslodavaca Unsko-sanskog kantona pri Udruženju poslodavac u FBiH.

Ured su presijecanjem vrpce otvorili premijer Unsko-sanskong kantona Mustafa Ružnić, predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović i predstavnik Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH Edin Ibrahimović.

Otvaranje Ureda Grupacije poslodavaca USK pri Udruženju poslodavaca FBIH je korak naprijed u opredjeljenje poslodavaca da organizirano i sistemski djeluju i u saradnji sa institucijama vlasti na nivou kantona i gradova u Unsko-sanskom kantonu, sindikatima i drugim partnerima aktivno rade na rasterećenju privrede i poboljšanju poslovnog ambijenta.

„Mi smo već na Vladi pokrenuli nekoliko inicijativa, a u saradnji sa poslodavcima pokrenuto je i Koordinaciono tijelo za parafiskalne namete. Učinit ćemo sve da stvorimo uslove za bolje poslovanje, jer je došlo vrijeme da se okrenemo onima koji pune budžet“, istaknuo je premijer Ružnić u obraćanju prisutnima.

Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH Adnan Smailbegović naglasio je da će otvaranjem ovog ureda, Grupacija poslodavaca USK pri Udruženju poslodavaca FBiH svoje aktivnosti unaprijediti i ujedno biti mjesto na kojemu će poslodavci sa ovog kantona moći dobiti informacije, ali i potražiti načine i modele za rješavanja problema sa kojima se susreću u poslovanju.

„Otvaranjem ureda približavamo se članicama, ali i kantonalnim vlastima. Naš je cilj da u svim kantonima u FBiH imamo urede grupacija Udruženja poslodavaca FBiH, a kako bismo efikasnije sarađivali sa lokalnim vlastima i radili na otklanjanju uočenih uskih grla kod rasterećenja privrede“, kazao je Smailbegović.

Udruženje poslodavaca FBiH, sa svojim grupacijama, opredijeljeno je da konkretnim aktivnostima, u saradnji sa socijalnim partnerima predano radi na kreiranju kvalitetnijeg povoljnih uslova za privređivanje.

„Ovo će biti nukleus okupljanja poslodavaca sa područja Unsko-sanskog kantona gdje će se artikulirati problemi u cilju rasterećenja privrede, efikasnijeg djelovanja ka povećanju zaposlenosti i privlačenja investicija“, kazao je član delegacije poslodavca u ESV-u FBiH i predstavnik Grupacije poslodavaca USK pri UPFBiH.

Ured Grupacije poslodavaca USK pri Udruženju poslodavaca FBiH nalazi se u ulici Trg maršala Tita bb.