Tema u fokusu

Best Solution Company ostvarila porast dobiti od 10 posto u 2019.


Lider u oblasti štampe velikih i megavelikih formata u BiH, specijalizovana štamparija Best Solution Company d.o.o. Sarajevo, ostvarila je u 2019. godini porast dobiti za 10 posto i smanjenje troškova za 15 posto u odnosu na 2018. godinu.

Osnovna prednost Best Solution Company nad izuzetno jakom konkurencijom, prema riječima Ismira Hodžića, direktora ove kompanije je brzina i kvalitet u svim procesima štampe, počev od idejnog rješenja, probnog uzorka, realizacije štampe, do montaže i servisa na području cijele BiH, što se ogleda i u postignutim rezultatima poslovanja.

„Best Solution Company u 2019. godini bilježi porast dobiti za 10 posto i smanjenje troškova za 15 posto u poređenju sa prethodnom 2018. godinom, pa nam je to dodatna motivacija da nastavimo sa marljivim radom i trudom“, kaže Hodžić.

Kompanija je osnovana je 2012. godine, te sada posjeduje tri poslovne jedinice u Sarajevu.

Specijalizovana štamparija Best Solution Company opremljena je najnovijim digitalnim UV LED mašinama velikog formata širine štampe 3,2m, jedine mašine na ovim prostorima, kao i UV DILLI, koji štampa sve pločaste materijale (staklo, plexy, alubond, forex, mdf, drvo…)

„Sa ponosom naglašavamo da naša kompanija jedina u regionu posjeduje neke od najnovijih tehnologija. Zahvaljujući tome usluge u ovom sektoru nastojimo komparirati sa inostranim tržištem, te BiH dovesti na veći stepenik u ovoj branši“, ističe Hodžić.

Osim UV tehnologije u Best Solution Company koriste i latex koji je zasnovan na vodenoj bazi i ecosolvent mašine u izradi  visoko kvalitetnih proizvoda (MUTOH, HP,SUMA, XEROX, CANON).

„Sva navedena tehnologija omogućava brzinu i kvalitet štampe, tako da svaki proizvod brzo dolazi u ruke naših cijenjenih klijenata. Napomenuo bih da je Best Solution Company u proteklom periodu stekla više od 4650 zadovoljnih klijenata, iza sebe ima 3790 završenih projekata, 5580 urađenih fotografija itd…“, dodaje Hodžić.

Istovremeno sa korištenem najnovije tehnologije, u Best Solution Company brinu i o okolišu.

Dokaz o tome su brojni certifikati koje je ova kompanija stekla, kao što su ICS 9001, ICS 14001, ICS 27001, ICS 50001.

„Certifikati koje posjedujemo odraz su naše posvećenosti kvaliteti. Kvalitet je na prvom mjestu i ponosni smo što uspjevamo steći povjerenje kod svojih klijenata. To nam ujedno daje motivaciju, inspiraciju i energiju za napredak“, objašnjava Hodžić.

Ključni faktor uspjeha ove mlade kompanije ogleda se u prihvatanju različitih poslovnih izazova i ne odustajanju od najzahtjevnijih projekata, kao i istrajnosti da samu ideju pretvore u gotov proizvod.

„U 2019. godini počeli smo sa radom na projektu ‘Smart displey-i’, a početkom 2020. ćemo krenuti sa ovom uslugom. Takođe, u ovoj godini započeli smo proširenje poslovne radionice i proces zamjene već postojeće tehnologiju za nove. Stoga, u 2020 godini očekujemo još bolje poslovne rezultate u odnosu na sve prethodne godine“, naglasio je Hodžić.

Certifikat bonitetne pouzdanosti za Best Solution Company

„Prvenstveno nam je veliko zadovoljstvo što smo dobitnici certifikata bonitetne pouzdanosti, koji predstavlja odraz našeg poslovanja i posvećenosti u radu naše kompanije. Ovo priznanje je od velikog značaja za nas, jer se sa certifikatom bonitetne pouzdanosti predstavljamo svim našim cijenjenim klijentima“, istakao je Ismir Hodžić.

 

(Razgovarala: Irena VASIĆ – DOBRIĆ)